Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 12 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 12 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    PROJEK DIY untuk HONDA

    Share

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  arelifea on Sun Feb 13, 2011 5:54 pm

    post la pape korang nak berkaitan modi yg bole dibuat for honda wave ok.
    Smile
    PEACE


    **modi akan dimasukkan hujung bulan 2 for myself la.


    _________________
    HONDA WAVE Twisted Evil THE POWER OF DREAM

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Man4822 on Sun Feb 20, 2011 4:18 am

    arelifea wrote:post la pape korang nak berkaitan modi yg bole dibuat for honda wave ok.
    Smile
    PEACE


    **modi akan dimasukkan hujung bulan 2 for myself la.
    brek disk depan. What a Face

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Majestie on Sun Feb 20, 2011 4:30 am

    wave klau pkai break disk belakang kene tukar bush sume kan.. pkai spotrim 125z skali kan?

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Man4822 on Sun Feb 20, 2011 6:57 am

    pakai rim lidi pon boleh.. asalkn ader disk kat blakang.. bounce

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  spockret on Sun Feb 20, 2011 7:52 am

    Majestie wrote:wave klau pkai break disk belakang kene tukar bush sume kan.. pkai spotrim 125z skali kan?


    banyak keje gak nak kena buat kalo nak masuk disk belakang

    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Mede7912 on Mon Feb 21, 2011 4:45 am

    Majestie wrote:wave klau pkai break disk belakang kene tukar bush sume kan.. pkai spotrim 125z skali kan?

    pakai disk depan sahaja dah smart bro... Wink

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  spockret on Mon Feb 21, 2011 4:46 am

    Mede7912 wrote:
    Majestie wrote:wave klau pkai break disk belakang kene tukar bush sume kan.. pkai spotrim 125z skali kan?

    pakai disk depan sahaja dah smart bro... Wink


    betul tu....pakai disk depan ngan belakang menyusahkan aje...

    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Mede7912 on Mon Feb 21, 2011 4:48 am

    spockret wrote:

    betul tu....pakai disk depan ngan belakang menyusahkan aje...

    kalo stendet dream hitam keluar kilang disk depan belakang x boleh buat apa dah.. Cool

    PiJaQ
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  PiJaQ on Mon Feb 21, 2011 8:18 pm

    kawan kawan semua, kalau nak bertukaq dari spotrim pada rim lidi, apa yg kena ready ea? berat la pakai spotrim nih... Rolling Eyes

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  arelifea on Mon Feb 21, 2011 9:36 pm

    PiJaQ wrote:kawan kawan semua, kalau nak bertukaq dari spotrim pada rim lidi, apa yg kena ready ea? berat la pakai spotrim nih... Rolling Eyes

    slah sportrim tu yg berat je rase. hahah sblom beli test angkt je dlu rim tu bezakn dgn rim lidi. klau agk2 same, pkaila. tp budget mau kne ad juge Wink


    _________________
    HONDA WAVE Twisted Evil THE POWER OF DREAM

    PiJaQ
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  PiJaQ on Mon Feb 21, 2011 11:46 pm

    arelifea wrote:slah sportrim tu yg berat je rase. hahah sblom beli test angkt je dlu rim tu bezakn dgn rim lidi. klau agk2 same, pkaila. tp budget mau kne ad juge Wink
    tapi kalau tayar yg dah di-tubelesskan dekat spotrim tu blh guna balik x kat rim lidi?

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  spockret on Mon Feb 21, 2011 11:49 pm

    PiJaQ wrote:
    arelifea wrote:slah sportrim tu yg berat je rase. hahah sblom beli test angkt je dlu rim tu bezakn dgn rim lidi. klau agk2 same, pkaila. tp budget mau kne ad juge Wink
    tapi kalau tayar yg dah di-tubelesskan dekat spotrim tu blh guna balik x kat rim lidi?


    rim lidi nak buat tubeless ke abg pijaq?

    PiJaQ
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  PiJaQ on Tue Feb 22, 2011 1:18 am

    spockret wrote:rim lidi nak buat tubeless ke abg pijaq?
    errr, lebih kurang lagu tu la... tp lani kat spotrim dah guna tubeless, jadi nak amik tayaq tubeless tu ja taim masuk kat rim lidi nanti... saving tayaq bounce

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  spockret on Tue Feb 22, 2011 1:22 am

    PiJaQ wrote:
    spockret wrote:rim lidi nak buat tubeless ke abg pijaq?
    errr, lebih kurang lagu tu la... tp lani kat spotrim dah guna tubeless, jadi nak amik tayaq tubeless tu ja taim masuk kat rim lidi nanti... saving tayaq bounce


    boleh aje....dah ramai buat tubeless rim lidi....ada jual getah yang letak tengah2 rim tu tapi aku lupa apa nama benda tu.....getah tu nanti akan tutup lubang kat tengah area lidi tu so angin takkan keluar

    PiJaQ
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  PiJaQ on Tue Feb 22, 2011 2:17 am

    spockret wrote:boleh aje....dah ramai buat tubeless rim lidi....ada jual getah yang letak tengah2 rim tu tapi aku lupa apa nama benda tu.....getah tu nanti akan tutup lubang kat tengah area lidi tu so angin takkan keluar
    jadi tayaq yang dah ada kat spotrim tu boleh guna pakai balik kat rim lidi? tapi kalau seblum ni rim saiz 17, pstu nak guna 18... tayaq dari rim 17 tu boleh guna x?

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  arelifea on Tue Feb 22, 2011 3:27 am

    xbole kot. coz saiz xsame..
    psl rim lidi tuh, rasenye angin klua jugak coz lame2 getah tuh akn kembang n tayar bocor slow2..
    baik gune tayar tu blk tp letak tube kt dlm.
    so, kirenyer tubeless cm xde function lh.


    _________________
    HONDA WAVE Twisted Evil THE POWER OF DREAM

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  spockret on Tue Feb 22, 2011 3:35 am

    PiJaQ wrote:
    spockret wrote:boleh aje....dah ramai buat tubeless rim lidi....ada jual getah yang letak tengah2 rim tu tapi aku lupa apa nama benda tu.....getah tu nanti akan tutup lubang kat tengah area lidi tu so angin takkan keluar
    jadi tayaq yang dah ada kat spotrim tu boleh guna pakai balik kat rim lidi? tapi kalau seblum ni rim saiz 17, pstu nak guna 18... tayaq dari rim 17 tu boleh guna x?


    kalo 17 nak masuk kat 18 memang tak dapatlah....

    PiJaQ
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  PiJaQ on Tue Feb 22, 2011 4:56 am

    kena bajet lak utk tayaq baru... layan dulu la spotrim nih... truskan dengan diy lain ya cheers

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  arelifea on Tue Feb 22, 2011 8:50 am

    PiJaQ wrote:kena bajet lak utk tayaq baru... layan dulu la spotrim nih... truskan dengan diy lain ya cheers

    bagus niat tuh.. hahah


    _________________
    HONDA WAVE Twisted Evil THE POWER OF DREAM

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  wan7104 on Tue Feb 22, 2011 9:51 am

    spockret wrote:
    PiJaQ wrote:
    spockret wrote:rim lidi nak buat tubeless ke abg pijaq?
    errr, lebih kurang lagu tu la... tp lani kat spotrim dah guna tubeless, jadi nak amik tayaq tubeless tu ja taim masuk kat rim lidi nanti... saving tayaq bounce


    boleh aje....dah ramai buat tubeless rim lidi....ada jual getah yang letak tengah2 rim tu tapi aku lupa apa nama benda tu.....getah tu nanti akan tutup lubang kat tengah area lidi tu so angin takkan keluar
    aritu aq ade tanye gak pomen kalau msuk rim lidi kat tubeless tyre..dye ckp mule2 mmg la ok tapi ko mmg x buleh nk pam le kalau da pancit sebab dye ade sumbat dengan benda alah ape ntah supaya angin x kluar.dan jugak susah nk masuk..silap tolg btolkan ye.. pomen tu yg gtaw..

    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Mede7912 on Tue Feb 22, 2011 5:44 pm

    PiJaQ wrote:kawan kawan semua, kalau nak bertukaq dari spotrim pada rim lidi, apa yg kena ready ea? berat la pakai spotrim nih... Rolling Eyes
    sebenanrnya kalo diikutkan hukum alam,rim lidi lagi berat dari sportrim.. Very Happy

    rim lidi besi padu,sportrim besi tuang..

    pakai sportrim brand elok sikit baru x berat,contoh Racing Boy...

    ex5 saya pakai rim LC,x de beza masa pakai rim lidi..

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  spockret on Tue Feb 22, 2011 9:00 pm

    Mede7912 wrote:
    PiJaQ wrote:kawan kawan semua, kalau nak bertukaq dari spotrim pada rim lidi, apa yg kena ready ea? berat la pakai spotrim nih... Rolling Eyes
    sebenanrnya kalo diikutkan hukum alam,rim lidi lagi berat dari sportrim.. Very Happy

    rim lidi besi padu,sportrim besi tuang..

    pakai sportrim brand elok sikit baru x berat,contoh Racing Boy...

    ex5 saya pakai rim LC,x de beza masa pakai rim lidi..


    pakailah sportrim GTO atau AR mesti ringan

    PiJaQ
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  PiJaQ on Tue Feb 22, 2011 9:09 pm

    spockret wrote:pakailah sportrim GTO atau AR mesti ringan
    otai ja ada rim2 rare macam nih.... cyclops

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  spockret on Tue Feb 22, 2011 9:11 pm

    PiJaQ wrote:
    spockret wrote:pakailah sportrim GTO atau AR mesti ringan
    otai ja ada rim2 rare macam nih.... cyclops


    silap tu bukan otai tapi orang kaya je sebenarnya.....zaman aku pakai dulu AR dalam 800-900 je GTO dalam 600-700 je tapi skang riban2 harganya....hilang akal tengok harga....sama macam Magnum3 aku jual zaman dulu 500 pun orang bising mahal tapi skang riban2 gak

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Man4822 on Wed Feb 23, 2011 2:00 am

    spockret wrote:
    PiJaQ wrote:
    spockret wrote:pakailah sportrim GTO atau AR mesti ringan
    otai ja ada rim2 rare macam nih.... cyclops


    silap tu bukan otai tapi orang kaya je sebenarnya.....zaman aku pakai dulu AR dalam 800-900 je GTO dalam 600-700 je tapi skang riban2 harganya....hilang akal tengok harga....sama macam Magnum3 aku jual zaman dulu 500 pun orang bising mahal tapi skang riban2 gak

    sekarang magnum pon beriban...
    tp org kaya x bising, terus sambau je

    dulu 3 btg enkei harga 250-300 je
    sekarang 1.2 k
    affraid

    Sponsored content

    Re: PROJEK DIY untuk HONDA

    Post  Sponsored content Today at 12:14 pm


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 12:14 pm