Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 9 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 9 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Share

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Mon Feb 21, 2011 11:14 pm

    koie06 wrote:kite ikut yg berat...biar org yg bwk kete 160kmh terkejut tgk moto ngah cucuk die...haha...


    kalo macam tu kira ok ah ex5 dream enjin nak runtuh dapat 120kmh Garmin hahaha

    koie06
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 16
    Join date : 21/02/2011
    Age : 30
    Location : Lembah Keramat @ Wangsa Melawati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  koie06 on Mon Feb 21, 2011 11:43 pm

    spockret wrote:
    koie06 wrote:kite ikut yg berat...biar org yg bwk kete 160kmh terkejut tgk moto ngah cucuk die...haha...


    kalo macam tu kira ok ah ex5 dream enjin nak runtuh dapat 120kmh Garmin hahaha
    cepai dream itam tu mmg ok...cube kasi overhaul engine yg nak runtuh tu...lepas overhaul mesti bley lbey 140kmh Garmin... Twisted Evil Twisted Evil

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Mon Feb 21, 2011 11:48 pm

    koie06 wrote:
    spockret wrote:
    koie06 wrote:kite ikut yg berat...biar org yg bwk kete 160kmh terkejut tgk moto ngah cucuk die...haha...


    kalo macam tu kira ok ah ex5 dream enjin nak runtuh dapat 120kmh Garmin hahaha
    cepai dream itam tu mmg ok...cube kasi overhaul engine yg nak runtuh tu...lepas overhaul mesti bley lbey 140kmh Garmin... Twisted Evil Twisted Evil


    kalo dah overhaul nanti confirm akan slow sebab nak berkawan dengan wanten biru

    koie06
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 16
    Join date : 21/02/2011
    Age : 30
    Location : Lembah Keramat @ Wangsa Melawati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  koie06 on Mon Feb 21, 2011 11:59 pm

    aik da jd kwn wanten kuda xkan slow lg kot...

    pe2 pun kite tgk jela nnt... Razz Razz

    Raynorton

    Posts : 2
    Join date : 22/02/2011
    Age : 34
    Location : Keramat/Wangsa Melawati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Raynorton on Tue Feb 22, 2011 3:34 am

    ehhemmmmmmmmmm What a Face

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Tue Feb 22, 2011 3:50 am

    Raynorton wrote:ehhemmmmmmmmmm What a Face


    alamak dah datang....

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Man4822 on Tue Feb 22, 2011 6:14 am

    saya mahukan kelajuan yang tiada saingan.. hehe Cool Cool

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Tue Feb 22, 2011 6:31 am

    setiap yang laju pasti akan ada yang lebih laju Very Happy Very Happy

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Man4822 on Tue Feb 22, 2011 6:37 am

    sebab itu kita perlu memilih kelajuan yang tiada tandingan.. affraid affraid

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Tue Feb 22, 2011 6:56 am

    Man4822 wrote:sebab itu kita perlu memilih kelajuan yang tiada tandingan.. affraid affraid
    saingan dengan tandingan bukan same ke man?? Laughing Laughing

    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Mede7912 on Tue Feb 22, 2011 5:49 pm

    spockret wrote:
    koie06 wrote:kite ikut yg berat...biar org yg bwk kete 160kmh terkejut tgk moto ngah cucuk die...haha...


    kalo macam tu kira ok ah ex5 dream enjin nak runtuh dapat 120kmh Garmin hahaha
    laju ah motor abam spoket ni...nak sign bang.. Cool

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Tue Feb 22, 2011 7:30 pm

    Mede7912 wrote:
    spockret wrote:
    koie06 wrote:kite ikut yg berat...biar org yg bwk kete 160kmh terkejut tgk moto ngah cucuk die...haha...


    kalo macam tu kira ok ah ex5 dream enjin nak runtuh dapat 120kmh Garmin hahaha
    laju ah motor abam spoket ni...nak sign bang.. Cool


    baru tau ke laju hahaha...stended naik 200kmh hahaha

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Man4822 on Wed Feb 23, 2011 2:02 am

    wan7104 wrote:
    Man4822 wrote:sebab itu kita perlu memilih kelajuan yang tiada tandingan.. affraid affraid
    saingan dengan tandingan bukan same ke man?? Laughing Laughing
    sama je

    saja tukar ayat.. haha

    joe lipan
    MMC Rider
    MMC Rider

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  joe lipan on Wed Feb 23, 2011 7:39 am

    kalo nak laju same macam jet pejuang leh x heehehehehe

    ameerul90

    Posts : 11
    Join date : 29/01/2011
    Age : 25
    Location : muar & kulim

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  ameerul90 on Wed Feb 23, 2011 8:34 am

    aku tkmo laju2....
    nk dapat cucuk blakang legend joe lipan sudah la...
    heheheheee~~~ lol!

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  WhiteWolf on Wed Feb 23, 2011 11:32 pm

    bawak moto laju2 sebab nak masuk kubur laju2 ker? pale pale rabbit

    tak yah bawak laju2 joe.... maintain 110KmJ sudah..

    BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT....

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  pak on Thu Feb 24, 2011 12:12 am

    WhiteWolf wrote:bawak moto laju2 sebab nak masuk kubur laju2 ker? pale pale rabbit

    tak yah bawak laju2 joe.... maintain 110KmJ sudah..

    BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT....
    hahaha...betul2...
    undang2 jln raya paling laju pon 110kmj...

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Man4822 on Thu Feb 24, 2011 5:21 am

    WhiteWolf wrote:bawak moto laju2 sebab nak masuk kubur laju2 ker? pale pale rabbit

    tak yah bawak laju2 joe.... maintain 110KmJ sudah..

    BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT....
    betul tu.. std highway 110 km/h

    Ride safe bounce

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Thu Feb 24, 2011 5:53 am

    Man4822 wrote:
    WhiteWolf wrote:bawak moto laju2 sebab nak masuk kubur laju2 ker? pale pale rabbit

    tak yah bawak laju2 joe.... maintain 110KmJ sudah..

    BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT....
    betul tu.. std highway 110 km/h

    Ride safe bounce
    tapi kalo 110 same macam 90 kete je kan?

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Thu Feb 24, 2011 5:55 am

    wan7104 wrote:
    Man4822 wrote:
    WhiteWolf wrote:bawak moto laju2 sebab nak masuk kubur laju2 ker? pale pale rabbit

    tak yah bawak laju2 joe.... maintain 110KmJ sudah..

    BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT....
    betul tu.. std highway 110 km/h

    Ride safe bounce
    tapi kalo 110 same macam 90 kete je kan?



    tak tentu tapi meter lc ngan 125z memang antara paling ringan

    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Mede7912 on Thu Feb 24, 2011 6:17 am

    spockret wrote:

    tak tentu tapi meter lc ngan 125z memang antara paling ringan

    sokong...

    laju2 nak p mana?saya naik 60km/j sekarang,ade bran? Very Happy

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Thu Feb 24, 2011 6:18 am

    Mede7912 wrote:
    spockret wrote:

    tak tentu tapi meter lc ngan 125z memang antara paling ringan

    sokong...

    laju2 nak p mana?saya naik 60km/j sekarang,ade bran? Very Happy

    laju tu.....maintain 50kmh je skang

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  WhiteWolf on Thu Feb 24, 2011 7:01 am

    spockret wrote:
    Mede7912 wrote:
    spockret wrote:

    tak tentu tapi meter lc ngan 125z memang antara paling ringan

    sokong...

    laju2 nak p mana?saya naik 60km/j sekarang,ade bran? Very Happy

    laju tu.....maintain 50kmh je skang

    aper barang bawak 50kmj, tunde moto jalan kaki lagi syok... sihat skit tubuh badan.. heheheh cheers lol! lol! lol!

    joe lipan
    MMC Rider
    MMC Rider

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  joe lipan on Thu Feb 24, 2011 8:13 am

    ameerul90 wrote:aku tkmo laju2....
    nk dapat cucuk blakang legend joe lipan sudah la...
    heheheheee~~~ lol!

    hahaha merul moto aku slow je nak cucuk angin steamroll wat gelek jalan tar tu pun aku xmampu hehehehe

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Thu Feb 24, 2011 11:49 am

    cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad

    Sponsored content

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Sponsored content Today at 12:51 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 12:51 pm