Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 11:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 9:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 9:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 10:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Tue Jun 05, 2012 2:24 am by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 10:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 8:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 9:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 7:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 3:33 pm by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 4:14 pm

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2

    LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Share

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 96
    Join date: 31/03/2011
    Location: taman melati

    LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  mior_2307 on Thu Apr 14, 2011 11:47 am

    List tayar yang sesuai digunakan untuk cupcai dari yang 'tiptop' sampai yg 'hempeh berserta harga pasaran bagi sebuah tayar'
    harga pasaran tertakluk kepada kawasan masing-masing

    Bridgestone Battlax BT090 - Rm360-Rm4++
    Bridgestone Battlax BT39ss - Rm220-250
    Dunlop TT900 GP (Made In Japan) - Rm230 (2nd)
    FDR Racing Compound (MP model n XT n XR)- Rm165-180
    Michelin Pilot Sporty - Rm110-150
    Maxxis - Rm72 - 90
    maxxis diamond-rm90-150
    Dunlop TT900 LP - Rm88-95 (Tubeless)
    Dunlop TT500 - Tiada keluaran terbaru
    Duro Racing - Rm95 - 120
    FDR Flemmo - Rm85 - 100
    IRC/FKR NF28 - Rm55 - 60
    Dunlop TT100 - Rm55-60
    Dunlop K98 - Rm**
    IRC/FKR (standard TZM) - Rm80-85
    IRC Wings - Rm55 tubetype / Rm70-80 tubeless
    Sime Tyres - Rm**
    FKR - Rm45-90
    FKR V900 - rm65
    Duro - Rm45-80
    Yokohama - Rm70
    Yoko - Rm78
    Swallow/thunder - Rm58-70
    Vee Rubber - Rm40
    Unilli - Rm**
    VIVA - Rm35-55
    Camel - Rm35
    Kingstone - Rm34
    unilli Rm 60 -85

    link yg berguna untuk rujukan:

    PIRELLI-> [You must be registered and logged in to see this link.]
    MAXXIS-> [You must be registered and logged in to see this link.]
    BRIDGESTONE-> [You must be registered and logged in to see this link.]
    FDR-> [You must be registered and logged in to see this link.]


    Last edited by mior_2307 on Fri Apr 15, 2011 11:15 am; edited 3 times in total

    BV13
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 48
    Join date: 28/01/2011
    Location: Los Angeles

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  BV13 on Thu Apr 14, 2011 11:55 am

    ha ni dah ada price list tuk tayar. bleh la kira2 bajet plak. kalau dpt price list tuk aksesori lain cantek gak.

    cheers cheers cheers

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 96
    Join date: 31/03/2011
    Location: taman melati

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  mior_2307 on Thu Apr 14, 2011 11:59 am

    BV13 wrote:ha ni dah ada price list tuk tayar. bleh la kira2 bajet plak. kalau dpt price list tuk aksesori lain cantek gak.

    cheers cheers cheers


    boleh bro,sy akan cube usahakan,demi 1mmc.

    semangat2!!!

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 96
    Join date: 31/03/2011
    Location: taman melati

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  mior_2307 on Thu Apr 14, 2011 12:00 pm

    sambil 2 kita semua boleh berbincang pasal tayar,mane yang bagus dan mane yang kurang bagus,hehehehehe

    BV13
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 48
    Join date: 28/01/2011
    Location: Los Angeles

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  BV13 on Thu Apr 14, 2011 12:40 pm

    mior_2307 wrote:sambil 2 kita semua boleh berbincang pasal tayar,mane yang bagus dan mane yang kurang bagus,hehehehehe

    btol2.. aku ni kurang mahir pasal motor. bawak motor je reti. stakat ni GTR aku guna DURO. mmg ngam

    Wink Wink

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 96
    Join date: 31/03/2011
    Location: taman melati

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  mior_2307 on Thu Apr 14, 2011 1:02 pm

    BV13 wrote:
    mior_2307 wrote:sambil 2 kita semua boleh berbincang pasal tayar,mane yang bagus dan mane yang kurang bagus,hehehehehe

    btol2.. aku ni kurang mahir pasal motor. bawak motor je reti. stakat ni GTR aku guna DURO. mmg ngam

    Wink Wink


    ooooo,duro no kurang baik skt,tetepi klu gtr(scooter)
    sesuai lah,klu cupcai tayar duro hampas,licin pulak 2,nanti dah lame2 tayar dia ade gelembung2,,

    sy skg ni pakai tayar maxxis diamond mmg terbaik lah.tapi untur gtr tak tahu ade ke tak?

    BV13
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 48
    Join date: 28/01/2011
    Location: Los Angeles

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  BV13 on Thu Apr 14, 2011 1:10 pm

    mior_2307 wrote:
    BV13 wrote:
    mior_2307 wrote:sambil 2 kita semua boleh berbincang pasal tayar,mane yang bagus dan mane yang kurang bagus,hehehehehe

    btol2.. aku ni kurang mahir pasal motor. bawak motor je reti. stakat ni GTR aku guna DURO. mmg ngam

    Wink Wink


    ooooo,duro no kurang baik skt,tetepi klu gtr(scooter)
    sesuai lah,klu cupcai tayar duro hampas,licin pulak 2,nanti dah lame2 tayar dia ade gelembung2,,

    sy skg ni pakai tayar maxxis diamond mmg terbaik lah.tapi untur gtr tak tahu ade ke tak?

    owh. yg tu utk gtr tk tau ar ade ke idak. nk kena g skodeng tanya dlu. kalau ada mau gak test pakai tgk camna.

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 96
    Join date: 31/03/2011
    Location: taman melati

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  mior_2307 on Thu Apr 14, 2011 1:28 pm

    BV13 wrote:
    mior_2307 wrote:
    BV13 wrote:
    mior_2307 wrote:sambil 2 kita semua boleh berbincang pasal tayar,mane yang bagus dan mane yang kurang bagus,hehehehehe

    btol2.. aku ni kurang mahir pasal motor. bawak motor je reti. stakat ni GTR aku guna DURO. mmg ngam

    Wink Wink


    ooooo,duro no kurang baik skt,tetepi klu gtr(scooter)
    sesuai lah,klu cupcai tayar duro hampas,licin pulak 2,nanti dah lame2 tayar dia ade gelembung2,,

    sy skg ni pakai tayar maxxis diamond mmg terbaik lah.tapi untur gtr tak tahu ade ke tak?

    owh. yg tu utk gtr tk tau ar ade ke idak. nk kena g skodeng tanya dlu. kalau ada mau gak test pakai tgk camna.

    Klu ade test lah,baru sedap corner walau pun dalam ape keadaan.hehehehe

    dlm lbh sangat nanti masuk wad kang.hahahahaha

    axiest
    Support Team
    Support Team

    Posts: 60
    Join date: 25/01/2011
    Location: Kg Bukit Lanchong, Shah Alam

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  axiest on Thu Apr 14, 2011 4:01 pm

    nak tambah sket..hehe
    swallow thunder 70/90 rm55
    swallow thunder 80/90 rm60
    ni harga aku dpt kat s.alam.. Smile

    tayar saiz 80/90 brand ni xblh letak kat depan moto Lc,kang berlubang mudguard.. Laughing

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 96
    Join date: 31/03/2011
    Location: taman melati

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  mior_2307 on Thu Apr 14, 2011 11:59 pm

    axiest wrote:nak tambah sket..hehe
    swallow thunder 70/90 rm55
    swallow thunder 80/90 rm60
    ni harga aku dpt kat s.alam.. Smile

    tayar saiz 80/90 brand ni xblh letak kat depan moto Lc,kang berlubang mudguard.. Laughing

    terima kasih bro sy akan update,hehehe

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 112
    Join date: 19/02/2011

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  Man4822 on Fri Apr 15, 2011 6:17 am

    unilli Rm 60 -85

    hehe

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts: 159
    Join date: 17/02/2011
    Age: 22
    Location: Perak/Melaka

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  wan7104 on Fri Apr 15, 2011 9:08 am

    vee rubber stock menyebabkan saya terbabas di cameron di saat meleper kat corner..haha
    moralnye: blaja skill meleper dulu baru ley meleper dgn vee rubber ni.. Twisted Evil Twisted Evil Embarassed Embarassed

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 112
    Join date: 19/02/2011

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  Man4822 on Fri Apr 15, 2011 10:14 am

    wan7104 wrote:vee rubber stock menyebabkan saya terbabas di cameron di saat meleper kat corner..haha
    moralnye: blaja skill meleper dulu baru ley meleper dgn vee rubber ni.. Twisted Evil Twisted Evil Embarassed Embarassed
    vee rubber kalo yang ada skill pon tergolek bro..

    tyr dia x bagus

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts: 96
    Join date: 31/03/2011
    Location: taman melati

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  mior_2307 on Fri Apr 15, 2011 11:13 am

    Man4822 wrote:
    wan7104 wrote:vee rubber stock menyebabkan saya terbabas di cameron di saat meleper kat corner..haha
    moralnye: blaja skill meleper dulu baru ley meleper dgn vee rubber ni.. Twisted Evil Twisted Evil Embarassed Embarassed
    vee rubber kalo yang ada skill pon tergolek bro..

    tyr dia x bagus

    btul2.sy pun hampir2 terbabas pkai vee rubber ni.hahahaha

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts: 451
    Join date: 15/01/2011
    Age: 27
    Location: Kuala Lumpur / KgB

    Re: LIST TAYAR DAN HARGANYA SEKALI.

    Post  Majestie on Fri Apr 15, 2011 5:18 pm

    fdr tayar mahal wow..!!! skali dapat meleper lekat je kat tar..

      Current date/time is Thu Oct 23, 2014 7:53 am