Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 9 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 9 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Share

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  Majestie on Tue Jun 07, 2011 9:44 pm

    salam 1 malaysia..
    sahabat2 ku aku memerlukan bantuan mu semua..
    mcm mana kita nk tahu ekzos lc ni org ke tidak?
    ada chop ke kat tabung tu? harap para2 otai lc bleh tunjuk ajar skit.. aku pening dok belek2..
    salam

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  EpitLC on Wed Jun 08, 2011 6:58 pm

    assalamulaikum..
    ni dri pengalaman aku. nk tau ori ke tak. kene tgk kat tabung ekjos tu ade chop yamaha ke tidak.. itu je..

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  wan7104 on Thu Jun 09, 2011 3:29 am

    EpitLC wrote:assalamulaikum..
    ni dri pengalaman aku. nk tau ori ke tak. kene tgk kat tabung ekjos tu ade chop yamaha ke tidak.. itu je..
    betul ckp epit..pastu klu manifold yamaha ni sume kechik2 belaka..
    ni suggestion je la klu nk beli ekzos yg cutting standard..cari cj ipoh cutting std..rege dlm 170 cmtu n performance pun lg ok sebab manifold dye besar lagi..
    roadblock pun insyaallah lepas.. Very Happy Very Happy

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  Majestie on Thu Jun 09, 2011 8:16 pm

    wan7104 wrote:
    EpitLC wrote:assalamulaikum..
    ni dri pengalaman aku. nk tau ori ke tak. kene tgk kat tabung ekjos tu ade chop yamaha ke tidak.. itu je..
    betul ckp epit..pastu klu manifold yamaha ni sume kechik2 belaka..
    ni suggestion je la klu nk beli ekzos yg cutting standard..cari cj ipoh cutting std..rege dlm 170 cmtu n performance pun lg ok sebab manifold dye besar lagi..
    roadblock pun insyaallah lepas.. Very Happy Very Happy

    serius ke bro?
    bunyi mcm mane plak? bising ke?
    klau enjin std leh pkai ke? takut pkai2 jahanam karang..
    harap abe wan dapat membantu. Smile

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  wan7104 on Fri Jun 10, 2011 12:46 am

    Majestie wrote:
    wan7104 wrote:
    EpitLC wrote:assalamulaikum..
    ni dri pengalaman aku. nk tau ori ke tak. kene tgk kat tabung ekjos tu ade chop yamaha ke tidak.. itu je..
    betul ckp epit..pastu klu manifold yamaha ni sume kechik2 belaka..
    ni suggestion je la klu nk beli ekzos yg cutting standard..cari cj ipoh cutting std..rege dlm 170 cmtu n performance pun lg ok sebab manifold dye besar lagi..
    roadblock pun insyaallah lepas.. Very Happy Very Happy

    serius ke bro?
    bunyi mcm mane plak? bising ke?
    klau enjin std leh pkai ke? takut pkai2 jahanam karang..
    harap abe wan dapat membantu. Smile
    aduh majesti..xyah nak abg sgt la..aq ni baru nk kenal dunia Shocked Shocked
    yg pasal bunyi tu lagi kuat daripada ekzos standard n kurang kuat daripada ekzos yoshi yg gebu tu..means no problem la dri polis sbb ekzos yoshi pun sah2 lepas.. klu pasal enjin standard tu aq pun x taw nk ckp bad effect dye tapi yg penting kene setting carb kasi cun.. sebab aq penah bace ade org tuka ekzos manifold besar ni tp x set carb n terus lenjan pastu piston ring jahanam klu x silap aq..tp take time bnde tu nak jadi..ala, tp aq pun enjin std pakai ekzos letup2 ok je Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  Majestie on Tue Jun 14, 2011 1:53 am

    wan7104 wrote:
    Majestie wrote:
    wan7104 wrote:
    EpitLC wrote:assalamulaikum..
    ni dri pengalaman aku. nk tau ori ke tak. kene tgk kat tabung ekjos tu ade chop yamaha ke tidak.. itu je..
    betul ckp epit..pastu klu manifold yamaha ni sume kechik2 belaka..
    ni suggestion je la klu nk beli ekzos yg cutting standard..cari cj ipoh cutting std..rege dlm 170 cmtu n performance pun lg ok sebab manifold dye besar lagi..
    roadblock pun insyaallah lepas.. Very Happy Very Happy

    serius ke bro?
    bunyi mcm mane plak? bising ke?
    klau enjin std leh pkai ke? takut pkai2 jahanam karang..
    harap abe wan dapat membantu. Smile
    aduh majesti..xyah nak abg sgt la..aq ni baru nk kenal dunia Shocked Shocked
    yg pasal bunyi tu lagi kuat daripada ekzos standard n kurang kuat daripada ekzos yoshi yg gebu tu..means no problem la dri polis sbb ekzos yoshi pun sah2 lepas.. klu pasal enjin standard tu aq pun x taw nk ckp bad effect dye tapi yg penting kene setting carb kasi cun.. sebab aq penah bace ade org tuka ekzos manifold besar ni tp x set carb n terus lenjan pastu piston ring jahanam klu x silap aq..tp take time bnde tu nak jadi..ala, tp aq pun enjin std pakai ekzos letup2 ok je Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    pergg.... motot abe wan ni mesti laju kan..
    by the way trimas sbb share2 ilmu ekjos ni.. Very Happy

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  wan7104 on Tue Jun 14, 2011 5:53 am

    aduhh majestie...mane ade laju...enjin std je pon..lagipun laju2 nak ke mana?haha..xmo kwan r cmni Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  pak on Tue Jun 14, 2011 7:36 am

    wan7104 wrote:aduhh majestie...mane ade laju...enjin std je pon..lagipun laju2 nak ke mana?haha..xmo kwan r cmni Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    kalau xnak ngaku laju, meh bg aku lc ko...hahaha

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  Majestie on Tue Jun 14, 2011 7:00 pm

    pak wrote:
    wan7104 wrote:aduhh majestie...mane ade laju...enjin std je pon..lagipun laju2 nak ke mana?haha..xmo kwan r cmni Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    kalau xnak ngaku laju, meh bg aku lc ko...hahaha

    SY Sokong..!!! meh2 nk rase lc abe wan..
    wahhahaa

    axiest
    Support Team
    Support Team

    Posts : 60
    Join date : 24/01/2011
    Location : Kg Bukit Lanchong, Shah Alam

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  axiest on Thu Jun 16, 2011 7:21 am

    ni cop kat ejos Lc ori 2nd model..yg 1st n 2nd je ade cop kat ejos.yg 3rd model xdak plak cop..tp jgn risau la ejos ori xdak yg lokel melainkan ejos racing.. Smile

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  EpitLC on Thu Jun 16, 2011 8:18 am

    axiest wrote:ni cop kat ejos Lc ori 2nd model..yg 1st n 2nd je ade cop kat ejos.yg 3rd model xdak plak cop..tp jgn risau la ejos ori xdak yg lokel melainkan ejos racing.. Smile

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    ahh ambik ko ubat.. siap gambo skali..
    terima kasih bro axiest.. Smile

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  wan7104 on Wed Jun 22, 2011 6:09 am

    Majestie wrote:
    pak wrote:
    wan7104 wrote:aduhh majestie...mane ade laju...enjin std je pon..lagipun laju2 nak ke mana?haha..xmo kwan r cmni Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
    kalau xnak ngaku laju, meh bg aku lc ko...hahaha

    SY Sokong..!!! meh2 nk rase lc abe wan..
    wahhahaa
    geek geek geek
    abes camne majestie? da beli lum ekzos?

    Sponsored content

    Re: mcm mana nk tahu ekzos lc135 ori ke tidak.

    Post  Sponsored content Today at 12:52 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 12:52 pm