Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 9 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 9 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Share

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  reza on Tue Aug 09, 2011 3:15 am

    Link untuk info HARGA TICKET MOTO GP : [You must be registered and logged in to see this link.]

    Link unutk View Seat Ticket Ikut Level : [You must be registered and logged in to see this link.]

    * cadangan : law nk view cantik - K1 Grandstand Block F & G (RM100 2 hari)

    * Law nk saving cost amik K2 (RM15 sehari)

    Siapa-siapa yang nk beli tiket & follow konvoi sekali disarankan kita mengikut tradisi penentuan - MAJORITI
    sama ada K1 @ K2 supaya x beterabur seat. Razz
    So kita akan amik nama mana yg betul2 kompom & campak duit, takut tiket abis cepat mcm goreng pisang... so dpt dengar bunyi eksoz jew nnti.. tongue

    P/S : Kedatangan Peminat & Kelab Bermotor (cam MMC) dijangka terlalu ramai (MOTO GP kot) so xnk nnti kelam-kabut Mad

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  arelifea on Tue Aug 09, 2011 10:53 am

    reza wrote:Link untuk info HARGA TICKET MOTO GP : [You must be registered and logged in to see this link.]

    Link unutk View Seat Ticket Ikut Level : [You must be registered and logged in to see this link.]

    * cadangan : law nk view cantik - K1 Grandstand Block F & G (RM100 2 hari)

    * Law nk saving cost amik K2 (RM15 sehari)

    Siapa-siapa yang nk beli tiket & follow konvoi sekali disarankan kita mengikut tradisi penentuan - MAJORITI
    sama ada K1 @ K2 supaya x beterabur seat. Razz
    So kita akan amik nama mana yg betul2 kompom & campak duit, takut tiket abis cepat mcm goreng pisang... so dpt dengar bunyi eksoz jew nnti.. tongue

    P/S : Kedatangan Peminat & Kelab Bermotor (cam MMC) dijangka terlalu ramai (MOTO GP kot) so xnk nnti kelam-kabut Mad


    mane2 yg brpatutan la bro. k2 pun ok jugk. klau serat 2 ari, aduh, botak pale den haa. klau F ok gak. rm50 2 ari. xde la basah kot2 ujan. mane nk tau kn..


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    125Z
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 53
    Join date : 13/02/2011
    Age : 31
    Location : Perlis

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  125Z on Tue Aug 09, 2011 6:38 pm

    klau ambik rm100 tu dapat baju dan topi ke?

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  WhiteWolf on Tue Aug 09, 2011 10:41 pm

    125Z wrote:klau ambik rm100 tu dapat baju dan topi ke?

    amboi demand lagi??
    i FOLOW jer..

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  reza on Wed Aug 10, 2011 2:27 am

    K1 & K2 cheers

    KELEBIHAN :
    -Angel conering (3 corner)
    *Photo shoot terbaik
    *Study corner - copy & paste

    -Sunroof
    *No need Sun Block Cream

    KEKURANGAN :
    -Agak mahal sikit
    * Berbaloi + Puas hati = U happy I happy



    F Granstand tongue

    KELEBIHAN :
    -Angel Drag (track lurus)
    *Peminat Drag

    -Murah ssikit
    *murah RM 20 - RM30
    -Sunroof


    KEKURANGAN :
    - Photo shoot
    *kena pandai shoot, tidak snap angin jew


    P/S : Keputusan mengikut majoriti

    * Cap & t-shirt bkn free tp knew top up RM30 (harga package)

    125Z
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 53
    Join date : 13/02/2011
    Age : 31
    Location : Perlis

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  125Z on Wed Aug 10, 2011 7:21 pm

    reza wrote:K1 & K2 cheers

    KELEBIHAN :
    -Angel conering (3 corner)
    *Photo shoot terbaik
    *Study corner - copy & paste

    -Sunroof
    *No need Sun Block Cream

    KEKURANGAN :
    -Agak mahal sikit
    * Berbaloi + Puas hati = U happy I happy



    F Granstand tongue

    KELEBIHAN :
    -Angel Drag (track lurus)
    *Peminat Drag

    -Murah ssikit
    *murah RM 20 - RM30
    -Sunroof


    KEKURANGAN :
    - Photo shoot
    *kena pandai shoot, tidak snap angin jew


    P/S : Keputusan mengikut majoriti

    * Cap & t-shirt bkn free tp knew top up RM30 (harga package)

    kire t-shrt x free jgk lah.. sbb kne tpup rm30 lg..

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  wan7104 on Wed Aug 10, 2011 8:35 pm

    hehe..aq dok kat tempat paling mura je sbb nnt aq nak lepak2 ngan paddock girl kat situ je.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  WhiteWolf on Thu Aug 11, 2011 8:26 pm

    wan7104 wrote:hehe..aq dok kat tempat paling mura je sbb nnt aq nak lepak2 ngan paddock girl kat situ je.. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    hahah aku pon nak.. kite share wan.. EHEHE...

    tapi kalau amik Rm100 nye tiket dapat baju ngan topi... tapi kalau amik yang Rm30 kebawah, tengok moto jer ar..

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    TRAINING MOTO GP SESSION 2012 IN SIC

    Post  reza on Fri Jan 20, 2012 3:20 am

    MotoGP akan mengkaji semula tempat kejadian salah satu kejadian yang paling tragis dalam sejarah kejohanan dunia motosikal, apabila semua pelumba kembali ke Litar Antarabangsa Sepang untuk ujian pertama MotoGP rasmi yang bermula pada 31JANUARI 2012.

    Ia akan kembali emosi untuk semua pelumba MotoGP kerana ini akan menjadi kali pertama pelumba akan kembali ke Litar Antarabangsa Sepang selepas kematian tragis San Carlo Honda Gresini pelumba, Marco Simoncelli Oktober lepas semasa MotoGP Malaysia. Dalam perkembangan yang positif, Sepang ditetapkan untuk memulakan satu lagi musim yang menarik dengan ujian rasmi yang pertama pada Januari 31hb MotoGP 2 Feb diikuti dengan sesi ujian kedua pada 28 Februari Ke 1 Mac.  "Ada kegemaran saka, Valentino Rossi yang akan menghiasi warna Ducati bagi musim kedua berturut-turut, juara bertahan, Casey Stoner dengan Honda dan Dani Pedrosa. Terdapat juga akan debut untuk juara Moto2, Stefan Bradl.

    "Lagi berita baik untuk peminat sebagai juara 2010, Jorge Lorenzo akan kembali tindakan ke atas kilang baru Yamaha YZR-M1 basikal MotoGP di Litar Sepang di Malaysia pada 31 Januari. "Ia akan menjadi kali pertama beliau akan menaiki motosikal MotoGP sejak musim 2011 beliau telah berakhir pada fesyen pra-matang dan menyakitkan apabila dia terhempas semasa sesi memanaskan badan untuk Grand Prix Australia yang memaksa beliau terlepas dua perlumbaan terakhir di Sepang dan Valencia, "kata Razlan, sambil menambah bahawa pelumba MotoGP terakhir diuji basikal mereka pada bulan November di Valencia selepas perlumbaan akhir 2011.

    Antara pasukan CRT baru yang membuat penampilan pertama mereka pada grid Edwards (Forward Racing), Danilo Petrucci (Ioda Projek Racing), Anthony West (Speed ??Master), Randy De Puniet (Aspar Team), Aleix Espargaro (Aspar Team), Ivan Silva (BQR FTR), Michele Pirro (Honda Gresini), Yonny Hernandez (BQR FTR) dan James Ellison (Paul Burung Racing). Dari tahun 2012, pasukan yang tidak dimasukkan oleh salah satu daripada pengeluar utama boleh mendapatkan Tuntutan Team Peraturan (CRT) status. CRT adalah bertujuan untuk membolehkan pasukan bebas untuk menjadi kompetitif pada kos yang lebih rendah dan meningkatkan bilangan penyertaan dalam MotoGP. Debut CRT yang baru akan memberikan lebih keseronokan dan membuktikan satu cabaran 800cc basikal prototaip tradisional MotoGP dan kami tidak sabar-sabar untuk Motosikal Malaysia Grand Prix datang 19 hingga 21 Oktober.

    Ducati Corse bos Filippo Preziosi baru-baru ini dipratonton butir-butir teknikal 2012 Ducati Desmosecici bahawa Rossi dan Nicky Hayden akan menunggang musim ini. Beliau juga ditawarkan dengan casis baru, kedudukan enjin akan dapat diselaraskan lebih, walaupun enggan untuk menyediakan butir-butir mengenai perubahan kepada sudut V (sudut antara kedua-dua tebing empat silinder) enjin GP12, yang Ducati telah tradisional yang dijalankan pada sudut yang lebih besar daripada pesaing mereka menggunakan konfigurasi V-empat.

    Bersempena dengan sesi ujian pra-musim MotoGP di SIC, Grandstand utama akan dibuka untuk peminat untuk menonton secara PERCUMA Twisted Evil sambil menikmati promosi istimewa burung tiket awal untuk 2012 Motorsikal Grand Prix Malaysia. Tambahan itu, sesiapa yang membeli tiket MotoGP di litar semasa sesi ujian, juga boleh menikmati diskaun 50% pada 2012 Formula 1 PETRONAS Malaysia Grand Prix hillstand tiket dari hanya RM30.


    * Rasa2 ada x Konvoi Amal akan diadakan Pihak Pengurusan ? Razz Razz

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    Sponsored content

    Re: HARGA TICKET MOTO GP 2011

    Post  Sponsored content Today at 12:50 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 12:50 pm