Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 14 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 14 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    mari kita berkongsi ilmu..

    Share

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    mari kita berkongsi ilmu..

    Post  Majestie on Mon Aug 15, 2011 9:07 am

    Kalau motor standard dengan carb standard ade effect x kalau tukar ekzos perang/pom pom?

    Effect baik dan buruk nyer...
    baiknya - pikap naik,top pun naik
    buruknya - asyik nak merembat jer
    piston ring mungkin effect,sebab backpressure tak same cam ejos stended

    kawan2 yang lain2? ape yg korang tahu lagi? meh share2

    5saL
    Support Team
    Support Team

    Posts : 81
    Join date : 16/01/2011
    Location : KGB Aq Di SiNi..

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  5saL on Mon Aug 15, 2011 8:49 pm

    setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    wira_market
    MMC Rider
    MMC Rider

    Posts : 45
    Join date : 31/01/2011
    Age : 25
    Location : ukay bistari

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  wira_market on Mon Aug 15, 2011 9:42 pm

    effect die pade bunyi lah,
    bunyi jadi mcm motobot...

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  Majestie on Mon Aug 15, 2011 9:59 pm

    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    lagi2 ape lagi effect.. meh share2 kat sini ada ilmu jgn kemut ye. hahahah

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  EpitLC on Wed Aug 17, 2011 9:11 pm

    Majestie wrote:
    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    lagi2 ape lagi effect.. meh share2 kat sini ada ilmu jgn kemut ye. hahahah

    keburukannya... road ko boleh cepat goyang.. sbb asik nk merembat je..
    Smile ibarat ko lari.. tapi dah penat ko lari lagi.. lama-lama kaki ko pun sakit.. mcm tu la critenye..

    kedondong
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 29
    Join date : 20/06/2011
    Age : 28
    Location : sungai petani kedah

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  kedondong on Thu Aug 18, 2011 1:46 am

    EpitLC wrote:
    Majestie wrote:
    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    lagi2 ape lagi effect.. meh share2 kat sini ada ilmu jgn kemut ye. hahahah

    keburukannya... road ko boleh cepat goyang.. sbb asik nk merembat je..
    Smile ibarat ko lari.. tapi dah penat ko lari lagi.. lama-lama kaki ko pun sakit.. mcm tu la critenye..


    haaa tu effect utk moto ko, klau utk kesihatan ko plak..telinga ko tu akan mkin pekak klau bunyi kuat sgt..lg 1, igt la telinga org len plak...hehehhe JOKE!!!!

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  arelifea on Thu Aug 18, 2011 12:36 pm

    kedondong wrote:
    EpitLC wrote:
    Majestie wrote:
    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    lagi2 ape lagi effect.. meh share2 kat sini ada ilmu jgn kemut ye. hahahah

    keburukannya... road ko boleh cepat goyang.. sbb asik nk merembat je..
    Smile ibarat ko lari.. tapi dah penat ko lari lagi.. lama-lama kaki ko pun sakit.. mcm tu la critenye..


    haaa tu effect utk moto ko, klau utk kesihatan ko plak..telinga ko tu akan mkin pekak klau bunyi kuat sgt..lg 1, igt la telinga org len plak...hehehhe JOKE!!!!


    btol3.bkn kt moto je. kt org pun. telinga pekak nk berckp atas moto. kang aaaa aaaa xdgr. aaa hahahaha


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  wan7104 on Fri Aug 19, 2011 2:36 am

    hehehe..

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  zizo on Mon Aug 22, 2011 7:17 pm

    arelifea wrote:
    kedondong wrote:
    EpitLC wrote:
    Majestie wrote:
    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    lagi2 ape lagi effect.. meh share2 kat sini ada ilmu jgn kemut ye. hahahah

    keburukannya... road ko boleh cepat goyang.. sbb asik nk merembat je..
    Smile ibarat ko lari.. tapi dah penat ko lari lagi.. lama-lama kaki ko pun sakit.. mcm tu la critenye..


    haaa tu effect utk moto ko, klau utk kesihatan ko plak..telinga ko tu akan mkin pekak klau bunyi kuat sgt..lg 1, igt la telinga org len plak...hehehhe JOKE!!!!


    btol3.bkn kt moto je. kt org pun. telinga pekak nk berckp atas moto. kang aaaa aaaa xdgr. aaa hahahaha

    amboi...!!! di telinga pekak sbb sorang..!! klau berdua atas motor tak pekak.. ahahahha


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  reza on Tue Aug 23, 2011 9:41 pm

    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    Butoi..butoi... ada kwn 2, brg len dh perfomance, tp carb stendent effact dia :

    -Start susah...
    -minyak overflow...
    -Semput2 + asma...

    *cadangan : Step by step modi.. Twisted Evil

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  EpitLC on Tue Aug 23, 2011 10:10 pm

    reza wrote:
    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    Butoi..butoi... ada kwn 2, brg len dh perfomance, tp carb stendent effact dia :

    -Start susah...
    -minyak overflow...
    -Semput2 + asma...

    *cadangan : Step by step modi.. Twisted Evil

    sy dgr2 encik reza ni mmg profesional ttg lc135.. mntk tolong ajar tok guru reza...

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  reza on Thu Aug 25, 2011 12:46 am

    EpitLC wrote:
    reza wrote:
    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    Butoi..butoi... ada kwn 2, brg len dh perfomance, tp carb stendent effact dia :

    -Start susah...
    -minyak overflow...
    -Semput2 + asma...

    *cadangan : Step by step modi.. Twisted Evil

    sy dgr2 encik reza ni mmg profesional ttg lc135.. mntk tolong ajar tok guru reza...

    Pro 2 xde la bro... sbb sy dh couple ngn "Tasya Hijau" dekat 3 tahun, so kita bljar pew yang ngam @ x ngam ngn dia... kita semua sama jew epit, just apa yang kita taw, kita share... bende kita x taw, tnye & kaji.. bru knowledge 2 leh kembang.. Razz

    5saL
    Support Team
    Support Team

    Posts : 81
    Join date : 16/01/2011
    Location : KGB Aq Di SiNi..

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  5saL on Fri Sep 02, 2011 3:01 am

    reza wrote:
    EpitLC wrote:
    reza wrote:
    5sai wrote:setahu den...

    kalau block dan lelain semua standard...exzos aje yg bikin..baik xyah pakai..kerana effect no 1 ialah block..dan no 2 carb xleh nak sapot lebih.(mula² bolehlah...barukan..lama² tengok mcm mane pulak pegi ye.) yg lelain mcm mane pulak..??

    Butoi..butoi... ada kwn 2, brg len dh perfomance, tp carb stendent effact dia :

    -Start susah...
    -minyak overflow...
    -Semput2 + asma...

    *cadangan : Step by step modi.. Twisted Evil

    sy dgr2 encik reza ni mmg profesional ttg lc135.. mntk tolong ajar tok guru reza...

    Pro 2 xde la bro... sbb sy dh couple ngn "Tasya Hijau" dekat 3 tahun, so kita bljar pew yang ngam @ x ngam ngn dia... kita semua sama jew epit, just apa yang kita taw, kita share... bende kita x taw, tnye & kaji.. bru knowledge 2 leh kembang.. Razz


    betul 2..den sokong² sangat 110% tok pittbul malaysia kita..hehe Very Happy

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  reza on Wed Sep 07, 2011 12:46 am

    Majestie wrote:Kalau motor standard dengan carb standard ade effect x kalau tukar ekzos perang/pom pom?

    Effect baik dan buruk nyer...
    baiknya - pikap naik,top pun naik
    buruknya - asyik nak merembat jer
    piston ring mungkin effect,sebab backpressure tak same cam ejos stended

    kawan2 yang lain2? ape yg korang tahu lagi? meh share2

    Baru sy memahami kenapa moderator kita bertanya soalan sebegini... hahahaahhah... Razz

    Tp apa plk effact law pkai ekzos pom-pom tp kuar air ???? hahahahahaahhah.... Laughing

    5saL
    Support Team
    Support Team

    Posts : 81
    Join date : 16/01/2011
    Location : KGB Aq Di SiNi..

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  5saL on Wed Sep 07, 2011 2:16 am

    reza wrote:
    Majestie wrote:Kalau motor standard dengan carb standard ade effect x kalau tukar ekzos perang/pom pom?

    Effect baik dan buruk nyer...
    baiknya - pikap naik,top pun naik
    buruknya - asyik nak merembat jer
    piston ring mungkin effect,sebab backpressure tak same cam ejos stended

    kawan2 yang lain2? ape yg korang tahu lagi? meh share2

    Baru sy memahami kenapa moderator kita bertanya soalan sebegini... hahahaahhah... Razz

    Tp apa plk effact law pkai ekzos pom-pom tp kuar air ???? hahahahahaahhah.... Laughing


    huahahahahahahahahahahahahahahahaha ( sambil guling² kat lantai ) kah kah kah kah...

    Sponsored content

    Re: mari kita berkongsi ilmu..

    Post  Sponsored content Today at 10:20 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 10:20 am