Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 12 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 12 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    perlu ke stabalizer untuk motor

    Share

    qwerty
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 26
    Join date : 12/09/2011
    Age : 28
    Location : simpang empat-petaling jaya

    perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  qwerty on Mon Sep 12, 2011 2:42 am

    ape pendapat korang clown

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  reza on Mon Sep 12, 2011 3:42 am

    qwerty wrote:ape pendapat korang clown

    Terpulang pada owner & motot...

    Experiment : Brek Emergency (sehabis boleh)

    LC standart
    Kelajuan 40km/j
    Jalan Rata (x bertar a.k.a Jln atas divider)


    Result : Hampir terjubok

    tp stil cover macho sbb time 2 awek ramai... Embarassed



    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  Majestie on Mon Sep 12, 2011 8:07 pm

    qwerty wrote:ape pendapat korang clown

    perlu bro... wajib pakai.. mcm reza ckap tu..

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  reza on Tue Sep 13, 2011 3:52 am

    Majestie wrote:
    qwerty wrote:ape pendapat korang clown

    perlu bro... wajib pakai.. mcm reza ckap tu..

    Law perasan, LC Standart kilang, law break depan, turunan fork ke bawah tidak sekata cz batang fork x stable... itu fungsinya stabalizer bagi sekatakn turunan fork ketika menggunakan brek depan..

    SELAMAT MENCUBA cheers

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  arelifea on Wed Sep 14, 2011 8:42 am

    dr dulu aq mencari untuk boon siew honda tp xjumpe2 stabilizer ni.
    bole ke wave tuka makguard lc pkai bracket cengkam kuat2, n pkai stabilizer ni. kui3


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  reza on Thu Sep 15, 2011 3:24 am

    arelifea wrote:dr dulu aq mencari untuk boon siew honda tp xjumpe2 stabilizer ni.
    bole ke wave tuka makguard lc pkai bracket cengkam kuat2, n pkai stabilizer ni. kui3


    try la bro...
    mane taw ngam kew...
    Lagenda ku penah jumpe org sarung makguard LC... Shocked Shocked

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  arelifea on Fri Sep 16, 2011 5:55 am

    reza wrote:
    arelifea wrote:dr dulu aq mencari untuk boon siew honda tp xjumpe2 stabilizer ni.
    bole ke wave tuka makguard lc pkai bracket cengkam kuat2, n pkai stabilizer ni. kui3


    try la bro...
    mane taw ngam kew...
    Lagenda ku penah jumpe org sarung makguard LC... Shocked Shocked

    tp xnmpk pelik ke? wave dada besau nk sarung makguard lc. hohoho


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  EpitLC on Sun Sep 18, 2011 7:28 pm

    arelifea wrote:
    reza wrote:
    arelifea wrote:dr dulu aq mencari untuk boon siew honda tp xjumpe2 stabilizer ni.
    bole ke wave tuka makguard lc pkai bracket cengkam kuat2, n pkai stabilizer ni. kui3


    try la bro...
    mane taw ngam kew...
    Lagenda ku penah jumpe org sarung makguard LC... Shocked Shocked

    tp xnmpk pelik ke? wave dada besau nk sarung makguard lc. hohoho

    boleh bro... tapi batang fork skali tuko.. brek disc pun tuko jugak..
    tapi aku rase tak pelik.. cantik beb.. slalunye yg bwat wave 125s..
    aku penah tgk bdak2 mbc bwat..

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  arelifea on Sun Sep 18, 2011 7:47 pm

    EpitLC wrote:
    arelifea wrote:
    reza wrote:
    arelifea wrote:dr dulu aq mencari untuk boon siew honda tp xjumpe2 stabilizer ni.
    bole ke wave tuka makguard lc pkai bracket cengkam kuat2, n pkai stabilizer ni. kui3


    try la bro...
    mane taw ngam kew...
    Lagenda ku penah jumpe org sarung makguard LC... Shocked Shocked

    tp xnmpk pelik ke? wave dada besau nk sarung makguard lc. hohoho

    boleh bro... tapi batang fork skali tuko.. brek disc pun tuko jugak..
    tapi aku rase tak pelik.. cantik beb.. slalunye yg bwat wave 125s..
    aku penah tgk bdak2 mbc bwat..


    tp kn nk tnye skit ni, klau da pkai makguard lc, komfom makguard terbukak, bole lowerd lg brape inci? mau D.I.Y Smile


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  arelifea on Tue Sep 20, 2011 11:43 pm

    [You must be registered and logged in to see this image.]
    [You must be registered and logged in to see this image.]

    cm ni la. tp ni legen. cek nk buat kt wave.
    die siap tebuk makguard laici ni letak bracket.
    tp nk lowerd tu brape inci lg? n nk letak stabilizer
    kang lompong je nmpk dlm. hohoh


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    qwerty
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 26
    Join date : 12/09/2011
    Age : 28
    Location : simpang empat-petaling jaya

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  qwerty on Thu Oct 06, 2011 3:44 am




    biasernye bpe hrge sebijik stablizer nie bro bounce[*]

    qwerty
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 26
    Join date : 12/09/2011
    Age : 28
    Location : simpang empat-petaling jaya

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  qwerty on Thu Oct 06, 2011 3:47 am

    stablizer ad bnyak jenis ker bro

    125xULtimo
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 282
    Join date : 03/08/2011
    Age : 21
    Location : Rumahku

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  125xULtimo on Thu Oct 06, 2011 4:32 am

    qwerty wrote:


    biasernye bpe hrge sebijik stablizer nie bro bounce[*]
    xtaw.. kne gi tgok kdai la.. em.. rse nye ade byk jnis.. tgok lman web racing boy..

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  reza on Fri Oct 07, 2011 4:28 am

    qwerty wrote:stablizer ad bnyak jenis ker bro

    Stablizer hanya ada 1 jenis.. Brand jew ada byk jenis..
    Mostly brand YAMAHA shj yang pkai atas sebab Teknikal
    Problme (RXZ tidak terkecuali mengalami benda yang sama - lain model xtaw)
    pada FORK yang selalunya tidak seragam penurunan apabila brek hadapan digunakan.


    Sponsored content

    Re: perlu ke stabalizer untuk motor

    Post  Sponsored content Today at 12:15 pm


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 12:15 pm