Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 13 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 13 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Share

    qwerty
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 26
    Join date : 12/09/2011
    Age : 28
    Location : simpang empat-petaling jaya

    modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  qwerty on Wed Oct 19, 2011 4:29 am

    1.Pemasangan Ekzos


    Pemasangan ekzos motorsikal hendaklah ikut spec yang dibenarkan..Tidak boleh ubah suai silancer, atau tabung ekzos..Bunyi ekzos yang bising memekak telinga .terutama skali yang bunyi letup-letup sampai keluar api-api macam nak berperang.ade plak yang pipe dia mencanak mendongak kelangit.. Ade plak sekarang ni modifide masuk ekzos kereta kat motorsikal..Ade plak double ekzos macam superbike tapi kapcai jer.. Tapi kalo nak try pakai jugak..buat ujian di jabatan Alam Sekitar dan pengesahan puspakom..rasanya memang tak leh lepas la..tp ekzos yoshimura made in japan yg mahal tu mungkin bleh lepas, kalau korang boleh dapatkan surat dari Puspakom..Cubalah korang mintak...

    2.Pemasangan Coverset

    Penukaran coverset dibolehkan, diluluskan dan tidak perlu surat kebenaran JPJ.Tetapi Coverset yang ditukar perlulah tidak mengubah ciri-ciri dan bentuk asal motorsikal tersebut..Jangan kita sendiri tengok sampai tak kenal dan cam motorsikal.. jauh sangat lari dari bentuk asal..,kalau nak ikutkan spac warna kena sama dalam geran..kalo standet warna Oren,coverset yang nak tukar tu mesti ada dominan warna oren jugak la..jangan hilang trus warna oren ..

    3.Pemasangan Footrest

    Pemasangan footrest adalah dibenarkan..tak kira la brand RB ke..X1R ke..yoshimura ke..pakai je..tak salah..diluluskan dan tidak perlu dapatkan kebenaran JPJ.Setakat ni rasanyer de masalah rasanya kalau pakai footrest racing ni. polis tak tahan punye. kalau tahan pon maybe dorang nak tengok je kot. ye lahhh diorang jakun sikit tengok benda-benda pelik cam ni...

    4.Pemasangan Brake Disk



    Pemasangan disc brake belakang adalah dibenarkan..tidak perlu kelulusan JPJ..pastikan disc yang dipakai tidak besar gaban dari size disc belakang 125z. ape-apa pattern pun tak pe..tak kisah lahh.. Cuma mungkin ade keburukan penggunaan modified brake disc ni..kalau modfide pakai disc brek belakang, memang brek belakang susah nak pakai tak berapa cengkam bila brake emergency mesti telajak.tekan-tekan pedal brake pun tak mau berhenti..kadang tu bila tekan melekat sangat plak sampai membuang belakang..

    5.Pemasangan Lampu Berwarna


    Penggunaan lampu berwarna (contohnya lampu warna biru/hijau/ungu/merah) di bahagian hadapan terutama jenis projector xenon punya..Pasalnyer cahaya dipancar amat silau yang sungguh terang-benderang, yang berwarna putih-pelepah sehingga menyakitkan mata kita itu, itulah kononnya lampu xenon, bila selisih jalan ngan orang guna lampu jenis ni naik pedih mata bila bertentang dengan cahaya lampu jenis ni.Lampu berwarna juga tak dibenarkan termasuk lah pada lampu kecil bawah signal .sila gunakan warna lampu standet mcm lampu besar..hanya lampu merah dibenarkan di bahagian belakang untuk lampu brek.. Lampu signal pula mestilah berwarna oren.Tetapi malangnya, pemandu-pemandu sekarang main pasang saja. Ada kuning, merah, biru dan apa-apa saja lampu yang mereka minati.

    6.Penggunaan aksesori tambahan

    Lain-lain tambahan aksesori tu dibenarkan asalkan tidak mengubah rupa asal dan ciri-ciri bentuk asal motorsikal tersebut.. dan diharapkan tidak membawa kepada merbahaya bila menunggang.. Cuma nak nampak cantik ajer kan...

    7.Pengubahsuaian Enjin dan CDI

    Apa yang anda mahukan? Kuasa? Kelajuan maksimum? Atau keterujaan? Sebarang pengubahsuaian yang boleh menambahkan kelajuan asal ( modified enjin dan bahagian lain) biar lebih power adalah menjadi kesalahan disisi undang-undang JPJ...nanti Tak pasal-pasal kena sita pulak motor. Modifikasi sederhana seperti menukar CDI atau roler motor skuter kepada spesifikasi yang lebih baik supaya motor anda mempunyai kuasa tambahan yang berpatutan.sikit-sikit tu mungkin boleh kut..Tapi setengah tempat.. traffic tak benarkan tukar CDI standert ke CDI lain lahh... Modifikasi berat seperti menukar blok enjin motor anda yang telah rosak kepada blok enjin lebih baik. Ini memerlukan pengesahan dan kelulusan pihak penguasa terutama JPJ. Nombor enjin ketuk lagi lah salah siap kena sita lagi... boleh tidor dalam lokap lagi...

    8.Pengubahsuaian Saiz Rim dan Tayar

    pengubahsuaian saiz rim dan tayar dibenarkan dengan syarat mengikut had spec yang ditetapkan. maksudnya..jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. Di benarkan menukar rim biasa kepada rim sport atau menukar tayar betiub kepada tayar tanpa tiub...Jangan guna tayar sotong.Kalau tak silap tayar sotong ni dah tidak dibenarkan lagi penggunaannya oleh kerajaan kerana banyak keburukan dari kebaikan .Bayangkanlah di mana kuasa untuk kita membrek dengan tayar sotong?Sedangkan permukaan tayar yang menyentuh jalan amat sedikit sekali.Andai berlaku brek mengejut sudah tentu padah yang akan menimpa.Lagi satu penggunaan tayar bersaiz kecil akan mempercepatkan kehausan pada permukaan tayar yang secara tidak langsung memberi kesan negatif kepada pemanduan kita.Cuma sotong ni adalahh sikit kebaikan: ringan , kecik & tayar putung air dan yang jelas lebih banyak keburukan: mudah pancit & layan corner bulih terbabas terusss pi lungkang...so sapa-sapa yg pakai tyr jenis ni pikirkan-pikir la.

    9.Penggunaan Nombor Plat
    Nombor Plat bukanlah untuk tujuan fancy atau kelihatan cantik.Nombor plat hendaklah dipamerkan di hadapan dan belakang kenderaan bermotor tersebut dalam kedudukan menegak pada plat segi empat, tulisan tak leh rapat-rapat,sampai hampir nak bercantum, tulisan jelas dan terang boleh dibaca.. papan plat hendaklah warna hitam dan tulisan putih.. tidak memantulkan cahaya, tulisan hendaklah dibuat timbul.. lagi satu kalau nombor tulisan tu kalau tanggal, hilang, tercabut atau patah pun boleh kena saman wo...
    10.Penggunaan side mirror dan cover rantai

    Tak ade side mirror kat motorsikal .. terang-terang salah.. Tapi sekarang ni ade yang jenis side mirror boleh lipat-lipat… kalau dah terlipat tak pakai memang ler kena saman, sama mcm tak pakai sidemirror tu. Lagi satu penutup cover rantai kalau tak pasang mesti korang kena saman punya lah.. bahaya kalau tak pakai mau kaki masuk dan tersepit celah rantai...

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  Majestie on Wed Oct 19, 2011 8:11 am

    terima kasih sbb sudi share sumber ni qwerty...
    klau tidak aku pun x tahu.. hehe thanks bro..

    qwerty
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 26
    Join date : 12/09/2011
    Age : 28
    Location : simpang empat-petaling jaya

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  qwerty on Thu Oct 20, 2011 2:29 am

    sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  zizo on Sun Oct 23, 2011 7:40 pm

    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]

    qwerty
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 26
    Join date : 12/09/2011
    Age : 28
    Location : simpang empat-petaling jaya

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  qwerty on Mon Oct 24, 2011 10:02 pm

    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  reza on Tue Oct 25, 2011 1:22 am

    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    dalam masa terdekat xde lagi bro... cooming soon myb ada la... Tgk Corner Calender - Reza Post. Laughing

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  Majestie on Wed Oct 26, 2011 4:09 am

    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    ayie_3845

    Posts : 31
    Join date : 12/09/2011
    Age : 25
    Location : Kuala Lumpur

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  ayie_3845 on Thu Oct 27, 2011 8:12 am

    Majestie wrote:
    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    merepek jew semue nie....... hahahaha......

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  reza on Fri Oct 28, 2011 1:23 am

    ayie_3845 wrote:
    Majestie wrote:
    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    merepek jew semue nie....... hahahaha......

    Thay why law kadang2 korang tgk, ada separuh geng
    make up jew... ada yg Standart tp enjin bikin,
    dan ada plk yang ke-dua2... Tp untuk keselamatan,
    bdk yg aku pratikan skunk nie dh bijak... biar nmpk standart, tp dia pnyew pegi mencanak2.. law roadblock
    pn abis kuat pn eksoz kepom2... xkn anggota2 nk
    bukak set tgk besar block & carb.. apa cam dorank pkai... pandai tol dorank niw.. hihihihi.... Razz

    ayie_3845

    Posts : 31
    Join date : 12/09/2011
    Age : 25
    Location : Kuala Lumpur

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  ayie_3845 on Sat Oct 29, 2011 3:04 am

    reza wrote:
    ayie_3845 wrote:
    Majestie wrote:
    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    merepek jew semue nie....... hahahaha......

    Thay why law kadang2 korang tgk, ada separuh geng
    make up jew... ada yg Standart tp enjin bikin,
    dan ada plk yang ke-dua2... Tp untuk keselamatan,
    bdk yg aku pratikan skunk nie dh bijak... biar nmpk standart, tp dia pnyew pegi mencanak2.. law roadblock
    pn abis kuat pn eksoz kepom2... xkn anggota2 nk
    bukak set tgk besar block & carb.. apa cam dorank pkai... pandai tol dorank niw.. hihihihi.... Razz

    nie idea bg polis pntas jew..... xbest2.... roadblock kecik2 boleh la lps..... da kene roadbloak besar besaran.... kompom sangkut nyer,,,,,, jwbnyerr moto ke dalam la.....

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  arelifea on Sat Oct 29, 2011 11:56 pm

    roadblock besau jgn ler gatai nk p redah gk. haha motot da laju kasi lari ler...
    :DD


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  EpitLC on Sun Oct 30, 2011 6:43 pm

    reza wrote:
    ayie_3845 wrote:
    Majestie wrote:
    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    merepek jew semue nie....... hahahaha......

    Thay why law kadang2 korang tgk, ada separuh geng
    make up jew... ada yg Standart tp enjin bikin,
    dan ada plk yang ke-dua2... Tp untuk keselamatan,
    bdk yg aku pratikan skunk nie dh bijak... biar nmpk standart, tp dia pnyew pegi mencanak2.. law roadblock
    pn abis kuat pn eksoz kepom2... xkn anggota2 nk
    bukak set tgk besar block & carb.. apa cam dorank pkai... pandai tol dorank niw.. hihihihi.... Razz

    aku dengar kl skarang penuh dgn roadblok ye reza?
    dorang dah x ada duit la tu.. bwat roadblok sana sini.. nk habis kn buku dorang...

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  reza on Mon Oct 31, 2011 12:49 am

    EpitLC wrote:
    reza wrote:
    ayie_3845 wrote:
    Majestie wrote:
    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    merepek jew semue nie....... hahahaha......

    Thay why law kadang2 korang tgk, ada separuh geng
    make up jew... ada yg Standart tp enjin bikin,
    dan ada plk yang ke-dua2... Tp untuk keselamatan,
    bdk yg aku pratikan skunk nie dh bijak... biar nmpk standart, tp dia pnyew pegi mencanak2.. law roadblock
    pn abis kuat pn eksoz kepom2... xkn anggota2 nk
    bukak set tgk besar block & carb.. apa cam dorank pkai... pandai tol dorank niw.. hihihihi.... Razz

    aku dengar kl skarang penuh dgn roadblok ye reza?
    dorang dah x ada duit la tu.. bwat roadblok sana sini.. nk habis kn buku dorang...

    Skunk lagi terok epit...
    Malam Sabtu, Malam Minggu & Malam Isinin pn roadblock
    ku tgk paper ari nie, dataran roadblock smlm (Ahad kot)
    pn ada gk... biasa la, nk dekat hujung tahun,
    cm hang kata la, mau kasi abis buku saman yg x abis lg..
    so tahun baru bukak buku baru..
    Apa yg aku prasan la.. :

    1. Awal Tahun (Perasmian Buku Saman - Baru Cetak & Bau kilang lagi)
    2. Pertengah Tahun (kasi stadby atleast buku saman dh separuh tinggal separuh muka surat)
    3. Hujung Tahun (Memastikan buku saman tinggal 2,3 helai jw ada)

    * Banyak saman banyak anggota dapat commision + bonus
    * Raya Time (Sebelum & Selepas Raya) biasanya Malam Raya kita, dorank x kcau coz majoriti Anggota sume Melayu dorank pn sibok nk raya gk.
    *Cuti Umum - (Operasi Bersepadu) ini mau jaga2 sbb law dh bersepadu semua kompom turun :

    1.PDRM
    2.JPJ
    3.ADK
    4.JAS
    5.SPAD (Terbaru)
    6.DBKL
    7.KLCC
    8.KLMU
    9.ADUN

    eh.. apa plak ku merepek nie.. Embarassed

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  reza on Mon Oct 31, 2011 12:51 am

    EpitLC wrote:
    reza wrote:
    ayie_3845 wrote:
    Majestie wrote:
    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    merepek jew semue nie....... hahahaha......

    Thay why law kadang2 korang tgk, ada separuh geng
    make up jew... ada yg Standart tp enjin bikin,
    dan ada plk yang ke-dua2... Tp untuk keselamatan,
    bdk yg aku pratikan skunk nie dh bijak... biar nmpk standart, tp dia pnyew pegi mencanak2.. law roadblock
    pn abis kuat pn eksoz kepom2... xkn anggota2 nk
    bukak set tgk besar block & carb.. apa cam dorank pkai... pandai tol dorank niw.. hihihihi.... Razz

    aku dengar kl skarang penuh dgn roadblok ye reza?
    dorang dah x ada duit la tu.. bwat roadblok sana sini.. nk habis kn buku dorang...

    Skunk lagi terok epit...
    Malam Sabtu, Malam Minggu & Malam Isinin pn roadblock
    ku tgk paper ari nie, dataran roadblock smlm (Ahad kot)
    pn ada gk... biasa la, nk dekat hujung tahun,
    cm hang kata la, mau kasi abis buku saman yg x abis lg..
    so tahun baru bukak buku baru..
    Apa yg aku prasan la.. :

    1. Awal Tahun (Perasmian Buku Saman - Baru Cetak & Bau kilang lagi)
    2. Pertengah Tahun (kasi stadby atleast buku saman dh separuh tinggal separuh muka surat)
    3. Hujung Tahun (Memastikan buku saman tinggal 2,3 helai jw ada)

    * Banyak saman banyak anggota dapat commision + bonus
    * Raya Time (Sebelum & Selepas Raya) biasanya Malam Raya kita, dorank x kcau coz majoriti Anggota sume Melayu dorank pn sibok nk raya gk.
    *Cuti Umum - (Operasi Bersepadu) ini mau jaga2 sbb law dh bersepadu semua kompom turun :

    1.PDRM
    2.JPJ
    3.ADK
    4.JAS
    5.SPAD (Terbaru)
    6.DBKL
    7.KLCC
    8.KLMU
    9.ADUN

    eh.. apa plak ku merepek nie.. Embarassed

    qwerty
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 26
    Join date : 12/09/2011
    Age : 28
    Location : simpang empat-petaling jaya

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  qwerty on Tue Nov 01, 2011 4:28 am

    reza wrote:
    EpitLC wrote:
    reza wrote:
    ayie_3845 wrote:
    Majestie wrote:
    qwerty wrote:
    zizo wrote:
    qwerty wrote:sesama.Maklumat yg brgune sesame lh kita kongsi Laughing

    betul2 sy setuju...
    qwerty ko bila nk jumpe kami?

    jmpe?? ad konvoi ker

    boleh je qwerty.. klau nk meet dgn ko.. ko duk mane? aku kgb

    merepek jew semue nie....... hahahaha......

    Thay why law kadang2 korang tgk, ada separuh geng
    make up jew... ada yg Standart tp enjin bikin,
    dan ada plk yang ke-dua2... Tp untuk keselamatan,
    bdk yg aku pratikan skunk nie dh bijak... biar nmpk standart, tp dia pnyew pegi mencanak2.. law roadblock
    pn abis kuat pn eksoz kepom2... xkn anggota2 nk
    bukak set tgk besar block & carb.. apa cam dorank pkai... pandai tol dorank niw.. hihihihi.... Razz

    aku dengar kl skarang penuh dgn roadblok ye reza?
    dorang dah x ada duit la tu.. bwat roadblok sana sini.. nk habis kn buku dorang...

    Skunk lagi terok epit...
    Malam Sabtu, Malam Minggu & Malam Isinin pn roadblock
    ku tgk paper ari nie, dataran roadblock smlm (Ahad kot)
    pn ada gk... biasa la, nk dekat hujung tahun,
    cm hang kata la, mau kasi abis buku saman yg x abis lg..
    so tahun baru bukak buku baru..
    Apa yg aku prasan la.. :

    1. Awal Tahun (Perasmian Buku Saman - Baru Cetak & Bau kilang lagi)
    2. Pertengah Tahun (kasi stadby atleast buku saman dh separuh tinggal separuh muka surat)
    3. Hujung Tahun (Memastikan buku saman tinggal 2,3 helai jw ada)

    * Banyak saman banyak anggota dapat commision + bonus
    * Raya Time (Sebelum & Selepas Raya) biasanya Malam Raya kita, dorank x kcau coz majoriti Anggota sume Melayu dorank pn sibok nk raya gk.
    *Cuti Umum - (Operasi Bersepadu) ini mau jaga2 sbb law dh bersepadu semua kompom turun :

    1.PDRM
    2.JPJ
    3.ADK
    4.JAS
    5.SPAD (Terbaru)
    6.DBKL
    7.KLCC
    8.KLMU
    9.ADUN

    eh.. apa plak ku merepek nie.. Embarassed

    biaser la...polis pon nk komisen Twisted Evil

    Sponsored content

    Re: modification yg dibenarkan JPJ dan abang polis

    Post  Sponsored content Today at 10:24 am

      Similar topics

      -

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 10:24 am