Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 12 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 12 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    tips2 penjagaan jentera KRR zx150

    Share

    appolo23
    Moderators
    Moderators

    Posts : 212
    Join date : 17/01/2011
    Age : 94
    Location : kg pandan

    tips2 penjagaan jentera KRR zx150

    Post  appolo23 on Mon Feb 06, 2012 8:23 pm

    Salam semua....

    Saja nak up topik ni, tak de niat nak tunjuk pandai ke apa. Cuma apa yg nak dikongsi ni bukannya yg ditetapkan oleh pengeluar, ni just bedasarkan logic dan pengalaman...

    1. NAK START ENJIN

    - Sebelum tu check le lebih kurang asas moto tu.

    - Sebelum nak idupkan moto, on kan spare cock, tak perlu hidupkan kunci, just kick moto secara 'kosong' lebih kurang beberapa kali. Ini bagi memastikan petrol + 2T ( pelincir ) telah masuk ke dalam ruang pembakaran terlebih dahulu bagi menggelakkan enjin hidup tanpa cukup bahan pelincir ( petrol bercampor dgn 2T, selain dinamakan sebagaikan bahan bakar, dan kemudiannya dipanggil sebagai bahan pelincir @ penyejukan ).

    - Masa ini juga sesuai untuk menggunakan 'choke' sebelum enjin dihidupkan.

    - Pada amnya, bahan pelincir tersebut mungkin agak sedikit atau telah mendap di ruang kompresion @ pecampuran di 'crankshaf' setalah di biarkan lama seperti parking atau telah bermalam.

    - Dah sudah tu baru ler dihidupkan enjin seperti biasa, andaikata enjin susah dihidupkan dan perlu menggunakan 'choke', boleh digunakan, selang 5 saat tutup 'choke', selang 5 saat buka balik 'choke', ulang dlm 2 kali memadai, lepas tu pulas trottle sedikit demi sedikit.... dan biarkan dalam 1-3 minit dlm keadaan idle coz sistem sejukan cecair lambat panas.


    2. CALIPER BREK

    - Boleh di spray dgn bahan pelincir seperti 'WD40' kat piston 'caliper' dlm 2 minggu sekali atau sebulan sekali. Di biarkan seketika, kemudian just disiram dgn air sabun, tak perlu sental pun takpe ( WD40 tidak berasaskan minyak )

    - Ini bagi menggelakkan piston caliper berkarat @ berhabuk dan menyebabkan jem @ oil seal bocor.

    - Selain itu boleh juga di tembak angin dicelah caliper tersebut.


    3. FORK

    - Kalo rajin keluar atau selalu terkena hujan ( mesti senang melekat pasir )... kat bahagian batang krom tu..... rajin lah bersihkan dan lap.

    - Boleh juga dispraykan 'WD40' di bahagian batang krom.

    - Dan jgn lupa, kalo basuh moto, rajin2 ler lap batang krom tu...coz kalo selalu dibiarkan, akan mula nampak kudis2 kecil Very Happy


    4. BLOK, PISTON & RING

    - Ni kita ambik cite pasal blok yg tak leh 'rebor' mcm Super Kips.

    - Ni tak semestinye di ikut atau percaya bulat2, just hanya amalan dan pengalaman

    - 15K km, kita boleh tuko ring ( kalo semua ok tak jem ke apa )

    - 30K km, kita boleh tuko ring ( sama )

    - 50K km, kita boleh tuko piston dan ring, saiz B( sama )

    - 65K km, tuko ring

    - 80K km, tuko ring

    - 100K km, tuko piston dan ring, saiz C

    - 115K km, tuko ring

    - 130K km, tuko ring

    - Selagi blok ini masih elok, coz kalo ikutan jangka hajat sekira tiada masalah blok mcm jem, mampu bertahan lebih 150K km @ lebih 10 tahun ( just anggaran )

    - Moto '2 Stroke', ring memang mudah haus @ berbunyi. Tak perlu ikut, coz akan melibatkan cost, cuma pada sapa2 yg betul menjaga mesin lah.

    5. RADIATOR & AIR

    - Tak kira apa sebab 'cap radiator' dibuka, sama ade nak check air or tambah, jgn ditutup terus cap tersebut. Hidupkan enjin dan di biarkan seketika sehingga sistem penyejukan berfungsi sepenuhnya atau boleh gak bawa pusing2 jap.

    - Selepas tu, andaikata air kurang boleh lah ditambah dan ditutup terus cap radiator. Ini bagi tujuan mengelakan ada ruang kosong yg tertinggal di dalam radiator menyebabkan tekanan tidak sempurna.

    - 'Spare Tank', pastikan air di dlm bekas berada pada paras yg tertera. Ini memberikan ruangan kepada tekanan sistem penyejukan @ air limpah. Apabila tekanan radiator mencapai tahapnye, valve kat cap akan terbuka dan membenarkan air lebihan ke spare tank atau dr spare tank ke radiator apabila air kurang.


    Ok.... ni jelah yg mampu di kongsi.
    Tapi ingat, jangan percaya bulat2...coz den bukan pakar, just berdasarkan pada logic dan pengalaman.


    Last edited by appolo23 on Tue Feb 07, 2012 12:30 am; edited 1 time in total


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]
    Ninja KRR ZX150 Special Edition's (belalang tempur) own by appolo23
    facebook address [You must be registered and logged in to see this link.]

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: tips2 penjagaan jentera KRR zx150

    Post  zizo on Tue Feb 07, 2012 12:26 am

    good info bro..
    gua suka samalu... kepada bikers2 yg memiliki jentera kips.. di wajipkan baca ini info... supaya tak menyesal di kemudian hari...

    salam....


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]

    appolo23
    Moderators
    Moderators

    Posts : 212
    Join date : 17/01/2011
    Age : 94
    Location : kg pandan

    Re: tips2 penjagaan jentera KRR zx150

    Post  appolo23 on Tue Feb 07, 2012 12:28 am

    zizo wrote:good info bro..
    gua suka samalu... kepada bikers2 yg memiliki jentera kips.. di wajipkan baca ini info... supaya tak menyesal di kemudian hari...

    salam....

    yes terbaik.......


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]
    Ninja KRR ZX150 Special Edition's (belalang tempur) own by appolo23
    facebook address [You must be registered and logged in to see this link.]

    Sponsored content

    Re: tips2 penjagaan jentera KRR zx150

    Post  Sponsored content Today at 12:15 pm


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 12:15 pm