Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 12 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 12 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    rim aloy untuk RXZ

    Share

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    rim aloy untuk RXZ

    Post  WhiteWolf on Wed Feb 08, 2012 3:30 am

    assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  arelifea on Wed Feb 08, 2012 7:18 am

    pakai aloy sbb nk ringan ke nk layan corner ke ?? rabbit


    _________________
    HONDA WAVE Twisted Evil THE POWER OF DREAM

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  Majestie on Wed Feb 08, 2012 9:48 am

    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  WhiteWolf on Wed Feb 08, 2012 9:55 am

    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm


    w'salam.
    majestie, rim yang dimaksudkan tuh 2nd hand ker baru new new baru??? confused
    kalau baru berbaloi la kalau amik... biar mahal skit... sebab kalau mahal, berkualiti tak per... aku sanggup.. aper2 pon thanks alot 4 the infomation

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  Majestie on Thu Feb 09, 2012 5:50 am

    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm


    w'salam.
    majestie, rim yang dimaksudkan tuh 2nd hand ker baru new new baru??? confused
    kalau baru berbaloi la kalau amik... biar mahal skit... sebab kalau mahal, berkualiti tak per... aku sanggup.. aper2 pon thanks alot 4 the infomation

    salam.. yg aku tunjuk tu 2hand..
    yang baru x pasti berape harge...tgk la klau ade yg murah2.. tapi jgn pkai murah sangat.. takut lubang skit pun bengkok jap lagi.. Smile

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  WhiteWolf on Thu Feb 09, 2012 6:01 am

    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm


    w'salam.
    majestie, rim yang dimaksudkan tuh 2nd hand ker baru new new baru??? confused
    kalau baru berbaloi la kalau amik... biar mahal skit... sebab kalau mahal, berkualiti tak per... aku sanggup.. aper2 pon thanks alot 4 the infomation

    salam.. yg aku tunjuk tu 2hand..
    yang baru x pasti berape harge...tgk la klau ade yg murah2.. tapi jgn pkai murah sangat.. takut lubang skit pun bengkok jap lagi.. Smile

    kalau 2nd hand pon dah RM450.00, braper plak kalau baru?... silap2 RM900.00
    perh! sakit woooo...

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  reza on Thu Feb 09, 2012 10:08 pm

    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm


    w'salam.
    majestie, rim yang dimaksudkan tuh 2nd hand ker baru new new baru??? confused
    kalau baru berbaloi la kalau amik... biar mahal skit... sebab kalau mahal, berkualiti tak per... aku sanggup.. aper2 pon thanks alot 4 the infomation

    salam.. yg aku tunjuk tu 2hand..
    yang baru x pasti berape harge...tgk la klau ade yg murah2.. tapi jgn pkai murah sangat.. takut lubang skit pun bengkok jap lagi.. Smile

    kalau 2nd hand pon dah RM450.00, braper plak kalau baru?... silap2 RM900.00
    perh! sakit woooo...

    Nk murah pkai Alloy rim 17... murah cikit dri 18 + tayar pn murah gk dari tayar 18... Law nk
    pkai 18 gk, better pkai sport rim 18 cm 5sal pkai,
    bru leh tahan lama dari pkai alloy.. Razz

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  Majestie on Sat Feb 11, 2012 5:45 am

    reza wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm


    w'salam.
    majestie, rim yang dimaksudkan tuh 2nd hand ker baru new new baru??? confused
    kalau baru berbaloi la kalau amik... biar mahal skit... sebab kalau mahal, berkualiti tak per... aku sanggup.. aper2 pon thanks alot 4 the infomation

    salam.. yg aku tunjuk tu 2hand..
    yang baru x pasti berape harge...tgk la klau ade yg murah2.. tapi jgn pkai murah sangat.. takut lubang skit pun bengkok jap lagi.. Smile

    kalau 2nd hand pon dah RM450.00, braper plak kalau baru?... silap2 RM900.00
    perh! sakit woooo...

    Nk murah pkai Alloy rim 17... murah cikit dri 18 + tayar pn murah gk dari tayar 18... Law nk
    pkai 18 gk, better pkai sport rim 18 cm 5sal pkai,
    bru leh tahan lama dari pkai alloy.. Razz

    reza.. die x nk ikut mcm org.. die nk style die sendiri...
    sbb tu die x nk pkai spotrim..

    125xULtimo
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 282
    Join date : 03/08/2011
    Age : 21
    Location : Rumahku

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  125xULtimo on Tue Feb 14, 2012 4:01 am

    Majestie wrote:
    reza wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm


    w'salam.
    majestie, rim yang dimaksudkan tuh 2nd hand ker baru new new baru??? confused
    kalau baru berbaloi la kalau amik... biar mahal skit... sebab kalau mahal, berkualiti tak per... aku sanggup.. aper2 pon thanks alot 4 the infomation

    salam.. yg aku tunjuk tu 2hand..
    yang baru x pasti berape harge...tgk la klau ade yg murah2.. tapi jgn pkai murah sangat.. takut lubang skit pun bengkok jap lagi.. Smile

    kalau 2nd hand pon dah RM450.00, braper plak kalau baru?... silap2 RM900.00
    perh! sakit woooo...

    Nk murah pkai Alloy rim 17... murah cikit dri 18 + tayar pn murah gk dari tayar 18... Law nk
    pkai 18 gk, better pkai sport rim 18 cm 5sal pkai,
    bru leh tahan lama dari pkai alloy.. Razz

    reza.. die x nk ikut mcm org.. die nk style die sendiri...
    sbb tu die x nk pkai spotrim..
    pkai jge xpe je pkai aloy.. cm aq ni lubang kt dpn pon kdg2 x prsan.. lnggar je.. mmg xleh la nk pkai.. klu mhal2 tp xthan sgt pon xgune.. ksimpulannye, kuasa d tgn anda.. hahah..

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  EpitLC on Thu Feb 23, 2012 6:32 am

    125xULtimo wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:
    Majestie wrote:
    WhiteWolf wrote:assalammualaikom warga MMC

    nak mintak pendapat atau cadangan.. RXZ sesuai pakai Rim Aloy ker tidak?? kalau sesuai, saiz nye?? dan tayar jenis macam maner yang sedap tok pakai kat rim nih??? tolong eh.... saya nak buat pada bulan mac nih... Terima kasih daun keladi

    salam bro white...
    ade rim aloy tapi agak mahal skit la..
    dalam rm400 lebih mcm tu...

    name rim.. ( rim alloy rossi italy size 1.85x18 )
    depan belakang size 1.85

    tu pun klau nk.. tapi try tgk kawan2 punye mane tau ade yg lagi murah.. lagi cantek..... tapi klau rim alloy baru x tahu la plak berape harga rim tu..
    melain kan jenama racing boy je dalam rm250.. mcm tu...

    ni aku kasi link kat mudah... http://www.mudah.my/Rim+alloy+rossi+italy+1+85x18+rxk+rxs+rxz-13087014.htm


    w'salam.
    majestie, rim yang dimaksudkan tuh 2nd hand ker baru new new baru??? confused
    kalau baru berbaloi la kalau amik... biar mahal skit... sebab kalau mahal, berkualiti tak per... aku sanggup.. aper2 pon thanks alot 4 the infomation

    salam.. yg aku tunjuk tu 2hand..
    yang baru x pasti berape harge...tgk la klau ade yg murah2.. tapi jgn pkai murah sangat.. takut lubang skit pun bengkok jap lagi.. Smile

    kalau 2nd hand pon dah RM450.00, braper plak kalau baru?... silap2 RM900.00
    perh! sakit woooo...

    Nk murah pkai Alloy rim 17... murah cikit dri 18 + tayar pn murah gk dari tayar 18... Law nk
    pkai 18 gk, better pkai sport rim 18 cm 5sal pkai,
    bru leh tahan lama dari pkai alloy.. Razz

    reza.. die x nk ikut mcm org.. die nk style die sendiri...
    sbb tu die x nk pkai spotrim..
    pkai jge xpe je pkai aloy.. cm aq ni lubang kt dpn pon kdg2 x prsan.. lnggar je.. mmg xleh la nk pkai.. klu mhal2 tp xthan sgt pon xgune.. ksimpulannye, kuasa d tgn anda.. hahah..

    sy setuju sangat2 ape yg awk ckp kan td tu.. ")

    Sponsored content

    Re: rim aloy untuk RXZ

    Post  Sponsored content Today at 12:15 pm


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 12:15 pm