Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 14 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 14 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Share

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  reza on Tue Mar 06, 2012 8:23 pm

    Yamaha LC135 Version 2
    Link version 1 - [You must be registered and logged in to see this link.]

    [You must be registered and logged in to see this image.]



    Hong Leong Yamaha Motor Sdn Bhd telah melancarkan terbaru Yamaha 135LC di Putrajaya. Moped sebelumnya yang terkenal di Malaysia telah digantikan dengan reka bentuk motosikal baru yang digunakan ke tahun 2011 LC model. 135LC baru mempunyai ciri-ciri inovatif dan unggul serta dengan penyejukan cecair yang berkuasa 135 cc enjin 4-lejang. 135LC versi terkini mempunyai reka bentuk yang lebih menarik dan gaya moped yang lebih sporty. Harga yang ditawarkan masih dalam persekitaran yang kompetitif, di mana untuk klac auto 2011 135LC Yamaha harga ditetapkan pada RM6, 118,00. Di tangan yang lain, manual clutch 2011 Yamaha 135LC harga versi ditetapkan pada RM6, 668,00. Menggabungkan reka bentuk bilah penggayaan terlebih dahulu, 135LC baru benar-benar sebuah mesin semua menunggang menakluk bersedia untuk memerintah jalan raya Malaysia

    Yamaha 135LC generasi pertama (2006 - 2011) telah mencatatkan kejayaan besar sejak Februari 2006 apabila jualan mencecah 260,000 unit.

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    New 2011 YAMAHA 135LC (4 Speed Auto) specs:

    Engine:-
    Type: Liquid-cooled, 4-Stroke, SOHC,4-Valve
    Cylinders: Single Cylinder
    Displacement: 134cm3
    Bore x Stroke: 54.0 x 58.7mm
    Compression Ratio: 10.9 : 1
    Maximum Horsepower: 8.93kW (8,500rpm)
    Maximum Torque: 11.79N.m (5,500rpm)
    Starting System: Electric and Kick
    Lubrication System: Wet Sump
    Engine Oil Capacity: 0.9 Liters
    Fuel Tank Capacity: 4.0 Liters
    Carburetor: BS25 x 1
    Ignition System: DC – CDI
    Headlight: 12V, 32W/32W

    Transmission:-
    Type:Rotary Type 4-Speed
    Primary Reduction Ratio: 2.875
    Secondary Reduction Ratio: 2.600
    Gear Ratios:
    1st: 2.833
    2nd: 1.875
    3rd: 1.353
    4th: 1.045
    Clutch Type: Automatic Centrifugal / Constant Mesh, Wet Multi-Plate

    Chassis:-
    Frame Type: Diamond
    Overall Length: 1,960mm
    Overall Width: 695mm
    Overall Height: 1,080mm
    Seat Height: 775mm
    Min. Ground Clearance: 130mm
    Dry Weight: 105kg

    Front suspension: Telescopic
    Rear suspension: Monocros
    Front brakes: Hydraulic Single Disc and Drum
    Rear brakes: Hydraulic Single Disc and Drum
    Front tyre: 70/90 – 17
    Rear tyre: 80/90 – 17



    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    [You must be registered and logged in to see this image.]



    SPECIAL A.K.A LIMITED EDITION

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    New 2011 YAMAHA 135LC (5 Speed Clutch) specs :

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  Majestie on Thu Mar 08, 2012 5:27 am

    wahhh dah masuk v2.. dah.. thanks mr.reza

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  reza on Mon Mar 12, 2012 2:20 am

    Majestie wrote:wahhh dah masuk v2.. dah.. thanks mr.reza

    atas permintaan ramai, maka dengan rasminye Tread utk V2 2011 dikeluarkan... sila-silalah... (jgn bersila sudah) berikan pendapat & komen bernas (terutama pemilik V2) supaya kita dpt share & kongsi ilmu...

    Selangkah Kehadapan - Semakin Di Hadapan

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  blackyBEAR on Tue Mar 13, 2012 12:00 am

    ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  reza on Tue Mar 13, 2012 2:51 am

    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  Majestie on Wed Mar 14, 2012 7:36 am

    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  blackyBEAR on Wed Mar 14, 2012 9:22 am

    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  reza on Thu Mar 15, 2012 1:55 am

    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  blackyBEAR on Thu Mar 15, 2012 8:24 am

    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  zizo on Sun Mar 18, 2012 6:58 am

    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  blackyBEAR on Sun Mar 18, 2012 9:01 am

    zizo wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...

    koil booster yg mane ?? scratch

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  EpitLC on Sun Mar 18, 2012 9:11 am

    blackyBEAR wrote:
    zizo wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...

    koil booster yg mane ?? scratch

    koil booster adalah salah satu. kabel yg tembak ke plug.
    klu salah tolong tunjukkan.. Smile

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  blackyBEAR on Sun Mar 18, 2012 7:42 pm

    EpitLC wrote:
    blackyBEAR wrote:
    zizo wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...

    koil booster yg mane ?? scratch

    koil booster adalah salah satu. kabel yg tembak ke plug.
    klu salah tolong tunjukkan.. Smile
    ooo..yg org pakai 9power kt kabel tu eh ?? scratch

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  reza on Sun Mar 18, 2012 8:29 pm

    blackyBEAR wrote:
    EpitLC wrote:
    blackyBEAR wrote:
    zizo wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...

    koil booster yg mane ?? scratch

    koil booster adalah salah satu. kabel yg tembak ke plug.
    klu salah tolong tunjukkan.. Smile
    ooo..yg org pakai 9power kt kabel tu eh ?? scratch

    pkai original lagi tahan... tp law nk try ok jew, good feedback biarkan rahsia, law bad feedback, inform la kt cini... Razz

    arkbird

    Posts : 37
    Join date : 24/01/2012

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  arkbird on Thu Mar 22, 2012 1:29 am

    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    EpitLC wrote:
    blackyBEAR wrote:
    zizo wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...

    koil booster yg mane ?? scratch

    koil booster adalah salah satu. kabel yg tembak ke plug.
    klu salah tolong tunjukkan.. Smile
    ooo..yg org pakai 9power kt kabel tu eh ?? scratch

    pkai original lagi tahan... tp law nk try ok jew, good feedback biarkan rahsia, law bad feedback, inform la kt cini... Razz

    cdi ada byk hrga... mahai sampai 3-4 rat pun ada... yg tu ori ka..?

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  reza on Thu Mar 22, 2012 4:22 am

    arkbird wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    EpitLC wrote:
    blackyBEAR wrote:
    zizo wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...

    koil booster yg mane ?? scratch

    koil booster adalah salah satu. kabel yg tembak ke plug.
    klu salah tolong tunjukkan.. Smile
    ooo..yg org pakai 9power kt kabel tu eh ?? scratch

    pkai original lagi tahan... tp law nk try ok jew, good feedback biarkan rahsia, law bad feedback, inform la kt cini... Razz

    cdi ada byk hrga... mahai sampai 3-4 rat pun ada... yg tu ori ka..?

    law spec standart pkai biasa2 dh ok coz tujuan tukar cdi adalah untuk buang cut off, 2 jw... nk info, search kt Topic CDi (Toyol Kecik)

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  Majestie on Thu Mar 22, 2012 8:07 am

    hello2 arkirb mane pegi lame tak nampak?
    betul2 kate reza. cdi itu toyol kecik..

    arkbird

    Posts : 37
    Join date : 24/01/2012

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  arkbird on Thu Mar 22, 2012 6:13 pm

    Majestie wrote:hello2 arkirb mane pegi lame tak nampak?
    betul2 kate reza. cdi itu toyol kecik..

    arkbird la.. huhuhh...bz skit.. xsempat nak bukak.. ni dah xbz.. goyang kaki ja la.. heheheh..

    toyol besaqnya apadia plak..? mai link CDi (Toyol Kecik) tuh...xjumpak.. mmg toyol sgguh la... Rolling Eyes

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  zizo on Sun Mar 25, 2012 9:33 am

    arkbird wrote:
    Majestie wrote:hello2 arkirb mane pegi lame tak nampak?
    betul2 kate reza. cdi itu toyol kecik..

    arkbird la.. huhuhh...bz skit.. xsempat nak bukak.. ni dah xbz.. goyang kaki ja la.. heheheh..

    toyol besaqnya apadia plak..? mai link CDi (Toyol Kecik) tuh...xjumpak.. mmg toyol sgguh la... Rolling Eyes

    ade tu.. nah sy tolongkan..
    [You must be registered and logged in to see this link.]
    bace jgn tak bace.. Smile


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]

    arkbird

    Posts : 37
    Join date : 24/01/2012

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  arkbird on Wed Mar 28, 2012 9:13 pm

    zizo wrote:
    arkbird wrote:
    Majestie wrote:hello2 arkirb mane pegi lame tak nampak?
    betul2 kate reza. cdi itu toyol kecik..

    arkbird la.. huhuhh...bz skit.. xsempat nak bukak.. ni dah xbz.. goyang kaki ja la.. heheheh..

    toyol besaqnya apadia plak..? mai link CDi (Toyol Kecik) tuh...xjumpak.. mmg toyol sgguh la... Rolling Eyes

    ade tu.. nah sy tolongkan..
    [You must be registered and logged in to see this link.]
    bace jgn tak bace.. Smile

    pueh hati - pueh hati.... tq²... Very Happy Smile

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  Majestie on Thu Mar 29, 2012 11:17 am

    salam.. ni nk kongsi ilmu skit.. pasal barang2 motor lc ni..
    ni aku dah operet manifold ekzos ori lc..

    cube korang perhatikan manifold ekzos lc yg dekat dalam tu ada 3 LOBANGkan?.. apa fungsi benda tu?
    itula fungsi nk cut off motor korang...
    supaya korang tak bleh nk pecut laju2

    cut off bukan sahaje pada cdi malah pada ekzos pun ade..

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    so? kepada sesiapa yang belum bwat tu? disarankan bwat la yek..
    nnt korang rase sedap skit time atas highway tu..

    klau dah bwat manifold baru.. tak ade la motot mengerang kuat di atas highway sangat.....

    sekian terima kasih...



    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  EpitLC on Thu Apr 19, 2012 9:26 am

    arkbird wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    EpitLC wrote:
    blackyBEAR wrote:
    zizo wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:ade 5 gear..bleh blah ke ? ramai kate tak laju.. Shocked

    abis ada 4 gear jw boleh potong kw 5 gear ?? Razz Razz


    antara sbb kasar LC 5 speed bru mkin slow :

    1. Berat kering lebih +5kg dari LC lama (LC lama 105kg)

    -Naik taraf drum brake ke Disc
    -Size s.rim Enkei belakang (2.50)

    2.Sistem CDI baru

    coz compare ngn LC ES 1st model (stripe Api merah hitam & putih biru) pn still leh lari 130-150km/j (pkai drum jew = ringan la)

    Kes LC V1 & V2 lebih kurang pernah terjadi pada Zaman2 kegemilangan RXZ 5 speed & 6 speed yg mana anda sendiri taw la kn penangan 5 speed nie cm mnew.. Razz

    salam.. menyampuk skit.. satu lagi pun lc baru ni banyak cut off itu sbb die tak bleh belah...
    dgn brek disc depan belakang dengan rim besar gadang...

    itu sbb die low..

    ohh..maknenye sume LC baru yg poyo ngn gua tu,,sume dah bikin laa.. ==' wa punye standed je..

    sbb moto baru ma.... that y peformance still mantap lagi dari 2nd (bkn perli tp kenyataan) bende baru la katakan, lame2 esk tnggu jew la... so 1st step, kasi tukar CDI----> menatang nie la yg cut off rpm dari trus naik... Twisted Evil

    sedang menunggu masa nk tuka CDI. heeeee Cool

    hati2 klau nk beli cdi.. jgn ambik cdi local sudah..
    satu lagi pesanan.. klau blok std jgn tukar koil booster..
    sekian terima kasih...

    koil booster yg mane ?? scratch

    koil booster adalah salah satu. kabel yg tembak ke plug.
    klu salah tolong tunjukkan.. Smile
    ooo..yg org pakai 9power kt kabel tu eh ?? scratch

    pkai original lagi tahan... tp law nk try ok jew, good feedback biarkan rahsia, law bad feedback, inform la kt cini... Razz

    cdi ada byk hrga... mahai sampai 3-4 rat pun ada... yg tu ori ka..?

    assalamx sahabat.
    nk tau ori ke x dia ada cop di belakang kotak cdi tu..
    ataupun tgk dekat tepi cdi tu ade code P.G.U mcm tu lah.. dah ingat2 lupe..

    arkbird

    Posts : 37
    Join date : 24/01/2012

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  arkbird on Sat May 05, 2012 8:56 am

    Majestie wrote:salam.. ni nk kongsi ilmu skit.. pasal barang2 motor lc ni..
    ni aku dah operet manifold ekzos ori lc..

    cube korang perhatikan manifold ekzos lc yg dekat dalam tu ada 3 LOBANGkan?.. apa fungsi benda tu?
    itula fungsi nk cut off motor korang...
    supaya korang tak bleh nk pecut laju2

    cut off bukan sahaje pada cdi malah pada ekzos pun ade..

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    [You must be registered and logged in to see this image.]

    so? kepada sesiapa yang belum bwat tu? disarankan bwat la yek..
    nnt korang rase sedap skit time atas highway tu..

    klau dah bwat manifold baru.. tak ade la motot mengerang kuat di atas highway sangat.....

    sekian terima kasih...



    nak buat mcmn benda tuh..? nak tukaq baru ka..?

    axiest
    Support Team
    Support Team

    Posts : 60
    Join date : 24/01/2011
    Location : Kg Bukit Lanchong, Shah Alam

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  axiest on Mon May 07, 2012 11:25 am

    tukar je manifol bsr sket..baru la lawas n sesuai klu pkai ngn toyol kecik..tambah pulak cam faito s4evo.. Twisted Evil Twisted Evil

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  arelifea on Mon May 14, 2012 3:38 am

    axiest wrote:tukar je manifol bsr sket..baru la lawas n sesuai klu pkai ngn toyol kecik..tambah pulak cam faito s4evo.. Twisted Evil Twisted Evil


    otai jalanan sudah bersuara. amek kau. amek je la pendapat beliau ni. Smile kompom dok dpn slalu bounce Wink


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    Sponsored content

    Re: YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )

    Post  Sponsored content Today at 10:21 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 10:21 am