Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 9 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 9 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Share

    kalatong91

    Posts : 10
    Join date : 13/03/2012
    Location : Kuala Lumpur

    Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  kalatong91 on Tue Mar 13, 2012 5:34 am

    lc ni aku bli 2nd. 1st edition tp cdi da kne pajak dek org. seriously, aku noob psl lc135 ni tp aku mnat gle. condition motor elok tp problem kt part timing. susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit. yg slalu ikot highway mex tau cmne motor aku yg semput ni nazak time naik bukit. ekzos lak bunyik cm nak bg aku kne saman. blok fz n yg lain smua standard. aku just nk bg kes cepat semput tu reda. ada apa2 cadangan? seriously, aku x tau pape psl motor ni. member pn xde yg mat motor. nk kdai tnye haram kne tpu t.

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  blackyBEAR on Tue Mar 13, 2012 7:49 pm

    kalatong91 wrote:lc ni aku bli 2nd. 1st edition tp cdi da kne pajak dek org. seriously, aku noob psl lc135 ni tp aku mnat gle. condition motor elok tp problem kt part timing. susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit. yg slalu ikot highway mex tau cmne motor aku yg semput ni nazak time naik bukit. ekzos lak bunyik cm nak bg aku kne saman. blok fz n yg lain smua standard. aku just nk bg kes cepat semput tu reda. ada apa2 cadangan? seriously, aku x tau pape psl motor ni. member pn xde yg mat motor. nk kdai tnye haram kne tpu t.

    assalam bro..selamat dtg ke MMC..hohoho..pasai moto anda ni,,apakate bro dtg ke tmpat lepak kitorg kt kg baru~ setiap jumaat mlm sabtu memg grup kite ni melepak kat sane..tuka2 pendapat,,cdgn,,bincang pelbagai masalah dan yg sewaktu dgnnyer..ha Cool

    kalatong91

    Posts : 10
    Join date : 13/03/2012
    Location : Kuala Lumpur

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  kalatong91 on Tue Mar 13, 2012 8:09 pm

    ok bro, insyaallah kite bjumpe kt sana.

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  blackyBEAR on Tue Mar 13, 2012 8:17 pm

    kalatong91 wrote:ok bro, insyaallah kite bjumpe kt sana.
    orait~~ dah tambah lagi sorg ahli LC.. hehe Surprised

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  Majestie on Wed Mar 14, 2012 7:47 am

    kalatong91 wrote:lc ni aku bli 2nd. 1st edition tp cdi da kne pajak dek org. seriously, aku noob psl lc135 ni tp aku mnat gle. condition motor elok tp problem kt part timing. susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit. yg slalu ikot highway mex tau cmne motor aku yg semput ni nazak time naik bukit. ekzos lak bunyik cm nak bg aku kne saman. blok fz n yg lain smua standard. aku just nk bg kes cepat semput tu reda. ada apa2 cadangan? seriously, aku x tau pape psl motor ni. member pn xde yg mat motor. nk kdai tnye haram kne tpu t.

    salam bro... bleh sy tanye skit... ekzos ape yg bro pkai?
    kotak angin tu airfilter tu bukak ke pakai?
    carb ade servis ke? mungkin slalu semput sbb carb tak servis dan kotak angin bukak...

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  blackyBEAR on Wed Mar 14, 2012 7:49 pm

    Majestie wrote:
    kalatong91 wrote:lc ni aku bli 2nd. 1st edition tp cdi da kne pajak dek org. seriously, aku noob psl lc135 ni tp aku mnat gle. condition motor elok tp problem kt part timing. susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit. yg slalu ikot highway mex tau cmne motor aku yg semput ni nazak time naik bukit. ekzos lak bunyik cm nak bg aku kne saman. blok fz n yg lain smua standard. aku just nk bg kes cepat semput tu reda. ada apa2 cadangan? seriously, aku x tau pape psl motor ni. member pn xde yg mat motor. nk kdai tnye haram kne tpu t.

    salam bro... bleh sy tanye skit... ekzos ape yg bro pkai?
    kotak angin tu airfilter tu bukak ke pakai?
    carb ade servis ke? mungkin slalu semput sbb carb tak servis dan kotak angin bukak...

    aq rase moto ko ni da kne dajal ngn pemilik lame atau kedai la..barang2 baik sume dibukak..ganti ngn sparepart ntah dari mane cm moto aq jgak.. Mad

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  reza on Thu Mar 15, 2012 1:25 am

    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    kalatong91 wrote:lc ni aku bli 2nd. 1st edition tp cdi da kne pajak dek org. seriously, aku noob psl lc135 ni tp aku mnat gle. condition motor elok tp problem kt part timing. susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit. yg slalu ikot highway mex tau cmne motor aku yg semput ni nazak time naik bukit. ekzos lak bunyik cm nak bg aku kne saman. blok fz n yg lain smua standard. aku just nk bg kes cepat semput tu reda. ada apa2 cadangan? seriously, aku x tau pape psl motor ni. member pn xde yg mat motor. nk kdai tnye haram kne tpu t.

    salam bro... bleh sy tanye skit... ekzos ape yg bro pkai?
    kotak angin tu airfilter tu bukak ke pakai?
    carb ade servis ke? mungkin slalu semput sbb carb tak servis dan kotak angin bukak...

    aq rase moto ko ni da kne dajal ngn pemilik lame atau kedai la..barang2 baik sume dibukak..ganti ngn sparepart ntah dari mane cm moto aq jgak.. Mad

    Pape pn WELCOME TO DA CLUB BRO...
    BB berpengalaman bercakap kerna ada pengalaman mengalaminye... Wink... biasanye la, law case semput dri motor 2nd myb owner lama projek terbengkalai atau brg perfomance racing cabut balik. tol cm Majestie ckp, masalah punca semput biasanya dari--->

    Carb & Kotak angin - ...susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit...

    Cadangan :

    1. Servis & setting balik carb.
    2. Check kotak angin ada pasang @ cabut
    3. Setting sporket
    4. Law x boleh blah jgk, uat TOP TOP OVERALL jw senang

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  blackyBEAR on Thu Mar 15, 2012 8:26 am

    reza wrote:
    blackyBEAR wrote:
    Majestie wrote:
    kalatong91 wrote:lc ni aku bli 2nd. 1st edition tp cdi da kne pajak dek org. seriously, aku noob psl lc135 ni tp aku mnat gle. condition motor elok tp problem kt part timing. susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit. yg slalu ikot highway mex tau cmne motor aku yg semput ni nazak time naik bukit. ekzos lak bunyik cm nak bg aku kne saman. blok fz n yg lain smua standard. aku just nk bg kes cepat semput tu reda. ada apa2 cadangan? seriously, aku x tau pape psl motor ni. member pn xde yg mat motor. nk kdai tnye haram kne tpu t.

    salam bro... bleh sy tanye skit... ekzos ape yg bro pkai?
    kotak angin tu airfilter tu bukak ke pakai?
    carb ade servis ke? mungkin slalu semput sbb carb tak servis dan kotak angin bukak...

    aq rase moto ko ni da kne dajal ngn pemilik lame atau kedai la..barang2 baik sume dibukak..ganti ngn sparepart ntah dari mane cm moto aq jgak.. Mad

    Pape pn WELCOME TO DA CLUB BRO...
    BB berpengalaman bercakap kerna ada pengalaman mengalaminye... Wink... biasanye la, law case semput dri motor 2nd myb owner lama projek terbengkalai atau brg perfomance racing cabut balik. tol cm Majestie ckp, masalah punca semput biasanya dari--->

    Carb & Kotak angin - ...susah nak panaskn time pagi sbb xde timing rendah or tinggi. motor cepat semput time panjat bukit...

    Cadangan :

    1. Servis & setting balik carb.
    2. Check kotak angin ada pasang @ cabut
    3. Setting sporket
    4. Law x boleh blah jgk, uat TOP TOP OVERALL jw senang

    hahaa..bekas moto bwat racing da..skali tgk penutop air filter lobang besor ! hamekkaw terbaik punyerr Evil or Very Mad

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  zizo on Sun Mar 18, 2012 7:00 am

    kemungkinan besar motor semput sbb tak pernah top oberhaul...
    dah berkeladak kat dalam carb dan enjin..


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]

    kalatong91

    Posts : 10
    Join date : 13/03/2012
    Location : Kuala Lumpur

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  kalatong91 on Wed Apr 04, 2012 5:15 am

    owner sbln ni askar. rase2 nye mmg dilenjan abeh motor tu. org yg jual motor tu ckp askar tu jual motor sbb nk tukar lc yg de klac. mmg kaki lenjan.

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  reza on Fri Apr 06, 2012 5:29 am

    kalatong91 wrote:owner sbln ni askar. rase2 nye mmg dilenjan abeh motor tu. org yg jual motor tu ckp askar tu jual motor sbb nk tukar lc yg de klac. mmg kaki lenjan.

    askar nie mmang msk air, 2 yg law dpt pompuan pn, dorank lenjan mcm nk mati dibuatnyew awek 2... xde soft & fell langsung... dlm ple otak ingt nk g PERANG jw.. hahahah.... Razz Razz

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  blackyBEAR on Fri Apr 06, 2012 11:20 am

    reza wrote:
    kalatong91 wrote:owner sbln ni askar. rase2 nye mmg dilenjan abeh motor tu. org yg jual motor tu ckp askar tu jual motor sbb nk tukar lc yg de klac. mmg kaki lenjan.

    askar nie mmang msk air, 2 yg law dpt pompuan pn, dorank lenjan mcm nk mati dibuatnyew awek 2... xde soft & fell langsung... dlm ple otak ingt nk g PERANG jw.. hahahah.... Razz Razz
    askar memg cmtu~ smbil tunjuk ke arah WHITEWOLF Razz

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  Majestie on Mon Apr 09, 2012 3:34 am

    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    kalatong91 wrote:owner sbln ni askar. rase2 nye mmg dilenjan abeh motor tu. org yg jual motor tu ckp askar tu jual motor sbb nk tukar lc yg de klac. mmg kaki lenjan.

    askar nie mmang msk air, 2 yg law dpt pompuan pn, dorank lenjan mcm nk mati dibuatnyew awek 2... xde soft & fell langsung... dlm ple otak ingt nk g PERANG jw.. hahahah.... Razz Razz
    askar memg cmtu~ smbil tunjuk ke arah WHITEWOLF Razz

    wakakkakakakkakakakkaakkaa
    aku like aku like...

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  reza on Tue Apr 10, 2012 12:57 pm

    Majestie wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    kalatong91 wrote:owner sbln ni askar. rase2 nye mmg dilenjan abeh motor tu. org yg jual motor tu ckp askar tu jual motor sbb nk tukar lc yg de klac. mmg kaki lenjan.

    askar nie mmang msk air, 2 yg law dpt pompuan pn, dorank lenjan mcm nk mati dibuatnyew awek 2... xde soft & fell langsung... dlm ple otak ingt nk g PERANG jw.. hahahah.... Razz Razz
    askar memg cmtu~ smbil tunjuk ke arah WHITEWOLF Razz

    wakakkakakakkakakakkaakkaa
    aku like aku like...

    Tp cm mnew, xde button "LIKE"

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  blackyBEAR on Wed Apr 11, 2012 1:22 am

    reza wrote:
    Majestie wrote:
    blackyBEAR wrote:
    reza wrote:
    kalatong91 wrote:owner sbln ni askar. rase2 nye mmg dilenjan abeh motor tu. org yg jual motor tu ckp askar tu jual motor sbb nk tukar lc yg de klac. mmg kaki lenjan.

    askar nie mmang msk air, 2 yg law dpt pompuan pn, dorank lenjan mcm nk mati dibuatnyew awek 2... xde soft & fell langsung... dlm ple otak ingt nk g PERANG jw.. hahahah.... Razz Razz
    askar memg cmtu~ smbil tunjuk ke arah WHITEWOLF Razz

    wakakkakakakkakakakkaakkaa
    aku like aku like...

    Tp cm mnew, xde button "LIKE"
    mintak tlg mod buat kan button 'like'

    Sponsored content

    Re: Assalam, aku noob psai motor ni. nak tnya cket psai motor.

    Post  Sponsored content Today at 12:53 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 12:53 pm