Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 13 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 13 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Yamaha LC 135 v1

    Share

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Thu Apr 28, 2011 2:34 am

    EpitLC wrote:
    firt wrote:

    rasenye sportrim die sama besar macam lc lama..cuma lc 5 speed mungkin besar skit...xdak can nak tgok dari dekat lagi..esok baru nak pi sembang2 ngan tokey kedai kat cni..saiz sporcket sama dengan lama...

    thank firt. harap2 anda dapat riki2 kan untk kami.. Smile hehe

    insyallah...nnt aku akan updatekan kat cni...
    nak interview hbis2 tokey tu..pastu nak tanya skali tntng lc 5 speed...

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Mon May 02, 2011 6:52 pm

    firt wrote:

    insyallah...nnt aku akan updatekan kat cni...
    nak interview hbis2 tokey tu..pastu nak tanya skali tntng lc 5 speed...

    salam.. ni den ado dapat info sikit pasal lc baru.. yang autoclucth ye bukan yg cluct tangan..
    sememang nye lc baru ni lagi pickup dari lc lama..
    dah cube hari tu test top dgn pikup...
    lc baru memang pegi dulu... tapi top speed same..


    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Sun May 08, 2011 9:58 pm

    Majestie wrote:
    firt wrote:

    insyallah...nnt aku akan updatekan kat cni...
    nak interview hbis2 tokey tu..pastu nak tanya skali tntng lc 5 speed...

    salam.. ni den ado dapat info sikit pasal lc baru.. yang autoclucth ye bukan yg cluct tangan..
    sememang nye lc baru ni lagi pickup dari lc lama..
    dah cube hari tu test top dgn pikup...
    lc baru memang pegi dulu... tapi top speed same..


    salam semua..lama xonline ni...baru pindah rumah....busy sket.heheh...
    ari tu aku dah pegi kedai usha lc135 2011 yang baru...
    beza dengan lc lama hanyalah pada carb dia je yang lebih besar sket..ibarat tokey tu kata macam model facelift je...dapat gak test drive moto tu...boleh tahan sedap...meter pun berat sket..top speed tak try la plak sebab test kat area tu je...tapi tokey tu kata ramai yang beli datang balik sbb xpuas hati dgn to speed..biasa la tu meter dah berat sket..pastu kalau sapa2 yang nak tukar pakai coverset lc baru ni xtau la boleh ke tak...nampak mcm xbleh...skru coverset pun sedikit berbandig ngan lc lama...tapi mesti ada kaki modi yang akan wat nnt..tgu je la..yang aku minat cover rantai dia..macam bleh sarung ja..hahaha...pastu macam yang korang semue tahu lc5speed dah dibuka untuk tempahan...mmg banyak kelainan moto 5 speed ni..kemungkinan rim dia pakai brand enkei..mahal tu..tayar lebih lebar..layan korner mesti best...enjin pun dah lain..harga dekat 8k...dan saya rasa pasti akan meletup di pasaran moto ni...agak2 leh sumbat tak gear dia masuk lc lama?..dari soal selidik yang saya buat kemungkinan boleh..so kita wait and see...

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Mon May 09, 2011 8:43 am

    firt wrote:
    Majestie wrote:
    firt wrote:

    insyallah...nnt aku akan updatekan kat cni...
    nak interview hbis2 tokey tu..pastu nak tanya skali tntng lc 5 speed...

    salam.. ni den ado dapat info sikit pasal lc baru.. yang autoclucth ye bukan yg cluct tangan..
    sememang nye lc baru ni lagi pickup dari lc lama..
    dah cube hari tu test top dgn pikup...
    lc baru memang pegi dulu... tapi top speed same..


    salam semua..lama xonline ni...baru pindah rumah....busy sket.heheh...
    ari tu aku dah pegi kedai usha lc135 2011 yang baru...
    beza dengan lc lama hanyalah pada carb dia je yang lebih besar sket..ibarat tokey tu kata macam model facelift je...dapat gak test drive moto tu...boleh tahan sedap...meter pun berat sket..top speed tak try la plak sebab test kat area tu je...tapi tokey tu kata ramai yang beli datang balik sbb xpuas hati dgn to speed..biasa la tu meter dah berat sket..pastu kalau sapa2 yang nak tukar pakai coverset lc baru ni xtau la boleh ke tak...nampak mcm xbleh...skru coverset pun sedikit berbandig ngan lc lama...tapi mesti ada kaki modi yang akan wat nnt..tgu je la..yang aku minat cover rantai dia..macam bleh sarung ja..hahaha...pastu macam yang korang semue tahu lc5speed dah dibuka untuk tempahan...mmg banyak kelainan moto 5 speed ni..kemungkinan rim dia pakai brand enkei..mahal tu..tayar lebih lebar..layan korner mesti best...enjin pun dah lain..harga dekat 8k...dan saya rasa pasti akan meletup di pasaran moto ni...agak2 leh sumbat tak gear dia masuk lc lama?..dari soal selidik yang saya buat kemungkinan boleh..so kita wait and see...

    assalamulaikum...
    wahh brite baru dari firt.. trima kasih en firt kerana berkongsi bersama kami.. harap2 la lc baru yang 5 speed ni boleh salin gearbox nye..
    dan juga cover rantai tu sy dah tanye bleh pkai kat lc lama.. cuma tambah braket je...

    ape lagi majestie? epit? moh le kite tuko...


    _________________

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Mon May 09, 2011 9:04 am

    sama2....kalau dah kuar lc 5speed nnt aku akan pi test drive lagi...tokey kedai offer tu sruh test...
    tapi lc baru ni mmg sedap cuma bunyi dia kureng sket la...
    tapi lain orang lain citarasa...
    pastu pasal cover rantai tu tukar jangan xtukar...nampak bergaye sket..haha

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Tue May 10, 2011 9:53 am

    firt wrote:

    salam semua..lama xonline ni...baru pindah rumah....busy sket.heheh...
    ari tu aku dah pegi kedai usha lc135 2011 yang baru...
    beza dengan lc lama hanyalah pada carb dia je yang lebih besar sket..ibarat tokey tu kata macam model facelift je...dapat gak test drive moto tu...boleh tahan sedap...meter pun berat sket..top speed tak try la plak sebab test kat area tu je...tapi tokey tu kata ramai yang beli datang balik sbb xpuas hati dgn to speed..biasa la tu meter dah berat sket..pastu kalau sapa2 yang nak tukar pakai coverset lc baru ni xtau la boleh ke tak...nampak mcm xbleh...skru coverset pun sedikit berbandig ngan lc lama...tapi mesti ada kaki modi yang akan wat nnt..tgu je la..yang aku minat cover rantai dia..macam bleh sarung ja..hahaha...pastu macam yang korang semue tahu lc5speed dah dibuka untuk tempahan...mmg banyak kelainan moto 5 speed ni..kemungkinan rim dia pakai brand enkei..mahal tu..tayar lebih lebar..layan korner mesti best...enjin pun dah lain..harga dekat 8k...dan saya rasa pasti akan meletup di pasaran moto ni...agak2 leh sumbat tak gear dia masuk lc lama?..dari soal selidik yang saya buat kemungkinan boleh..so kita wait and see...

    WoW Thank bro...
    keluar 5 speed jgn lupe ajak sy skali klau nk test drive tu.. hhahahhaha

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Tue May 10, 2011 11:05 am

    Majestie wrote:
    firt wrote:

    salam semua..lama xonline ni...baru pindah rumah....busy sket.heheh...
    ari tu aku dah pegi kedai usha lc135 2011 yang baru...
    beza dengan lc lama hanyalah pada carb dia je yang lebih besar sket..ibarat tokey tu kata macam model facelift je...dapat gak test drive moto tu...boleh tahan sedap...meter pun berat sket..top speed tak try la plak sebab test kat area tu je...tapi tokey tu kata ramai yang beli datang balik sbb xpuas hati dgn to speed..biasa la tu meter dah berat sket..pastu kalau sapa2 yang nak tukar pakai coverset lc baru ni xtau la boleh ke tak...nampak mcm xbleh...skru coverset pun sedikit berbandig ngan lc lama...tapi mesti ada kaki modi yang akan wat nnt..tgu je la..yang aku minat cover rantai dia..macam bleh sarung ja..hahaha...pastu macam yang korang semue tahu lc5speed dah dibuka untuk tempahan...mmg banyak kelainan moto 5 speed ni..kemungkinan rim dia pakai brand enkei..mahal tu..tayar lebih lebar..layan korner mesti best...enjin pun dah lain..harga dekat 8k...dan saya rasa pasti akan meletup di pasaran moto ni...agak2 leh sumbat tak gear dia masuk lc lama?..dari soal selidik yang saya buat kemungkinan boleh..so kita wait and see...

    WoW Thank bro...
    keluar 5 speed jgn lupe ajak sy skali klau nk test drive tu.. hhahahhaha

    ok..set...maybe bulan 6 ni...

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Thu May 12, 2011 9:43 am

    salam...
    ada info skit.. aku dah tengok org pkai matgad tayar lc baru tu.. dekat lc lama.. tapi aku tgk swingam die tebok...
    mule2 ingat 125z nye matgad tayar.. skali bukan lc baru nye..
    gempak gak.. next month nk try la..


    _________________

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  EpitLC on Thu May 12, 2011 9:54 am

    zizo wrote:salam...
    ada info skit.. aku dah tengok org pkai matgad tayar lc baru tu.. dekat lc lama.. tapi aku tgk swingam die tebok...
    mule2 ingat 125z nye matgad tayar.. skali bukan lc baru nye..
    gempak gak.. next month nk try la..

    ^_^ good info.. Smile

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Thu May 12, 2011 11:35 pm

    zizo wrote:salam...
    ada info skit.. aku dah tengok org pkai matgad tayar lc baru tu.. dekat lc lama.. tapi aku tgk swingam die tebok...
    mule2 ingat 125z nye matgad tayar.. skali bukan lc baru nye..
    gempak gak.. next month nk try la..

    hahaha...ini sudah bagus ni...
    ada juga berita mengatakan yang ada lc lama nak sarung pakai carb lc baru ni...
    macam best je....

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Sun May 15, 2011 6:42 am

    firt wrote:
    zizo wrote:salam...
    ada info skit.. aku dah tengok org pkai matgad tayar lc baru tu.. dekat lc lama.. tapi aku tgk swingam die tebok...
    mule2 ingat 125z nye matgad tayar.. skali bukan lc baru nye..
    gempak gak.. next month nk try la..

    hahaha...ini sudah bagus ni...
    ada juga berita mengatakan yang ada lc lama nak sarung pakai carb lc baru ni...
    macam best je....

    wes.. carb lc baru besar weii.. dapek masuk pun chare.....
    hahahhaha

    wess nk tanye skit.. slalu tayar depan cantik nye size.. untuk main koner brape size tayar? 90/80 ke? klau belakang plak brape? harap otai2 dapat tulung den kat sini... agak newbie sy ni.. ehek Smile

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Sun May 15, 2011 7:04 pm

    zizo wrote:
    firt wrote:
    zizo wrote:salam...
    ada info skit.. aku dah tengok org pkai matgad tayar lc baru tu.. dekat lc lama.. tapi aku tgk swingam die tebok...
    mule2 ingat 125z nye matgad tayar.. skali bukan lc baru nye..
    gempak gak.. next month nk try la..

    hahaha...ini sudah bagus ni...
    ada juga berita mengatakan yang ada lc lama nak sarung pakai carb lc baru ni...
    macam best je....

    wes.. carb lc baru besar weii.. dapek masuk pun chare.....
    hahahhaha

    wess nk tanye skit.. slalu tayar depan cantik nye size.. untuk main koner brape size tayar? 90/80 ke? klau belakang plak brape? harap otai2 dapat tulung den kat sini... agak newbie sy ni.. ehek Smile

    mmg leh masuk pun...kena tuka cable ape aku tak pasti..tapi mmg bleh...
    90/80 tu ok dah tu..tgok jenama tayar jugak..aku depan blakang 90/80..sedap je...
    kalau nak best blakang kasi besar sket...

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Sun May 15, 2011 9:16 pm

    firt wrote:
    mmg leh masuk pun...kena tuka cable ape aku tak pasti..tapi mmg bleh...
    90/80 tu ok dah tu..tgok jenama tayar jugak..aku depan blakang 90/80..sedap je...
    kalau nak best blakang kasi besar sket...

    salamz.... yang belakang tu berape size? 90/100 ade ke?

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Sun May 15, 2011 10:20 pm

    Majestie wrote:
    firt wrote:
    mmg leh masuk pun...kena tuka cable ape aku tak pasti..tapi mmg bleh...
    90/80 tu ok dah tu..tgok jenama tayar jugak..aku depan blakang 90/80..sedap je...
    kalau nak best blakang kasi besar sket...

    salamz.... yang belakang tu berape size? 90/100 ade ke?

    saya pakai depan blakang sama...90/100 ade ke?..rase xde kot..

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Sun May 15, 2011 10:41 pm

    nak share sket gambar malaysia lc2011 5 speed sket...pendapat korang?






    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Mon May 16, 2011 1:21 am

    firt wrote:nak share sket gambar malaysia lc2011 5 speed sket...pendapat korang?






    pergg terbaek...
    ni dkat mane bro? malaysia ke?
    dah keluar ke 5 speed?

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Mon May 16, 2011 2:54 am

    [quote="Majestie"]
    firt wrote:nak share sket gambar malaysia lc2011 5 speed sket...pendapat korang?

    pergg terbaek...
    ni dkat mane bro? malaysia ke?
    dah keluar ke 5 speed?

    dah tentu la kat malaysia...
    cub prix penang...
    stripe malaysia tu...
    insyallah bulan 6 ni....

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Wed May 18, 2011 2:13 am

    [quote="firt"]
    Majestie wrote:
    firt wrote:nak share sket gambar malaysia lc2011 5 speed sket...pendapat korang?

    pergg terbaek...
    ni dkat mane bro? malaysia ke?
    dah keluar ke 5 speed?

    dah tentu la kat malaysia...
    cub prix penang...
    stripe malaysia tu...
    insyallah bulan 6 ni....

    wahhhh tidakkkkkkkkk...
    tringin nk pkai lc baru.. mesti syok 5 speed

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Wed May 18, 2011 8:52 pm

    [quote="Majestie"]
    firt wrote:
    Majestie wrote:
    firt wrote:nak share sket gambar malaysia lc2011 5 speed sket...pendapat korang?

    pergg terbaek...
    ni dkat mane bro? malaysia ke?
    dah keluar ke 5 speed?

    dah tentu la kat malaysia...
    cub prix penang...
    stripe malaysia tu...
    insyallah bulan 6 ni....

    wahhhh tidakkkkkkkkk...
    tringin nk pkai lc baru.. mesti syok 5 speed

    hehe..apa lagi tempah la siap2...
    tapi apa2 pun lc lama tetap best...
    xda yang lama xda la yang baru..

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Fri May 20, 2011 8:41 am

    [quote="firt"]
    Majestie wrote:
    firt wrote:
    Majestie wrote:
    firt wrote:nak share sket gambar malaysia lc2011 5 speed sket...pendapat korang?

    pergg terbaek...
    ni dkat mane bro? malaysia ke?
    dah keluar ke 5 speed?

    dah tentu la kat malaysia...
    cub prix penang...
    stripe malaysia tu...
    insyallah bulan 6 ni....

    wahhhh tidakkkkkkkkk...
    tringin nk pkai lc baru.. mesti syok 5 speed

    hehe..apa lagi tempah la siap2...
    tapi apa2 pun lc lama tetap best...
    xda yang lama xda la yang baru..

    betul tu bro firt.. sy sokong.. tak ada yang lama tak ada la yang baru..
    kerana yang lama sudah banyak membawa tuah..
    Smile

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  EpitLC on Fri May 20, 2011 9:15 am

    salam...!!!!!!
    sorry lari topic..!!!

    akhirnya 2stroke telah di berhenti kan dari kilang..
    dengar2 org ckp la.. dah ramai yg ckap ni..

    kesian pada org yg pkai 2stroke ni..


    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  arelifea on Wed May 25, 2011 3:37 pm

    EpitLC wrote:salam...!!!!!!
    sorry lari topic..!!!

    akhirnya 2stroke telah di berhenti kan dari kilang..
    dengar2 org ckp la.. dah ramai yg ckap ni..

    kesian pada org yg pkai 2stroke ni..



    habis... maka mendapat la mereka2 yg menggunakan moto 2stroke. lame2 sparepart mahal n susah cari. kui3


    _________________
    HONDA WAVE Twisted Evil THE POWER OF DREAM

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  wan7104 on Wed May 25, 2011 8:19 pm


    myb nnt 4 stroke jadi king of the road..
    2 stroke jadi legend of the road..haha

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Sun May 29, 2011 5:52 am

    wan7104 wrote:
    myb nnt 4 stroke jadi king of the road..
    2 stroke jadi legend of the road..haha

    aku mintak motot 2stroke di blok kan..
    dan minyak 2t skali wakakak...
    biar padan budak yg pkai 2stroke...
    jaat jaat jaat


    _________________

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Mon May 30, 2011 7:40 am

    zizo wrote:
    wan7104 wrote:
    myb nnt 4 stroke jadi king of the road..
    2 stroke jadi legend of the road..haha

    aku mintak motot 2stroke di blok kan..
    dan minyak 2t skali wakakak...
    biar padan budak yg pkai 2stroke...
    jaat jaat jaat

    saye SOKONG..!!!

    Sponsored content

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Sponsored content Today at 10:20 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 10:20 am