Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 9 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 9 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Yamaha LC 135 v1

    Share

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Man4822 on Wed Feb 23, 2011 1:58 am

    jgn bro.

    kan abis duit biasiswa tu, x dpt belajar nanti bounce

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  wan7104 on Wed Feb 23, 2011 4:38 am

    Man4822 wrote:jgn bro.

    kan abis duit biasiswa tu, x dpt belajar nanti bounce
    taw xpe..pak ni saje nak racun aq,,haha

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Man4822 on Wed Feb 23, 2011 6:35 am

    haha,package std modi ax tu kira dah ok.

    cuma kene cari carb yang besar skit mcm abe spoket bgtau

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  pak on Wed Feb 23, 2011 8:15 am

    wan7104 wrote:
    Man4822 wrote:jgn bro.

    kan abis duit biasiswa tu, x dpt belajar nanti bounce
    taw xpe..pak ni saje nak racun aq,,haha
    hahaha...nanti ko balik mlke ley la aku pinjam moto ko... bounce

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Thu Feb 24, 2011 8:20 am

    salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    _________________

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  spockret on Thu Feb 24, 2011 9:41 am

    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  wan7104 on Thu Feb 24, 2011 11:44 am

    spockret wrote:
    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe
    so, cane nak elak rod tu patah atau crankcase pecah kalau gune blok besar punya??

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  spockret on Thu Feb 24, 2011 6:15 pm

    wan7104 wrote:
    spockret wrote:
    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe
    so, cane nak elak rod tu patah atau crankcase pecah kalau gune blok besar punya??


    kena tukar rod yang kuat n tahan.....

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  wan7104 on Thu Feb 24, 2011 9:59 pm

    spockret wrote:
    wan7104 wrote:
    spockret wrote:
    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe
    so, cane nak elak rod tu patah atau crankcase pecah kalau gune blok besar punya??


    kena tukar rod yang kuat n tahan.....
    owh..info bergune nih..nnti kite wat thread pasal blok dan cane nak maintain xnak rosak..

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Man4822 on Thu Feb 24, 2011 10:26 pm


    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  spockret on Fri Feb 25, 2011 12:37 am

    wan7104 wrote:
    spockret wrote:
    wan7104 wrote:
    spockret wrote:
    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe
    so, cane nak elak rod tu patah atau crankcase pecah kalau gune blok besar punya??


    kena tukar rod yang kuat n tahan.....
    owh..info bergune nih..nnti kite wat thread pasal blok dan cane nak maintain xnak rosak..


    setakat ni 60mm ok untuk daily use....

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Fri Feb 25, 2011 5:53 am

    spockret wrote:
    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe

    ic2 baru aku paham.. ty bro sprocket..


    _________________

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Fri Feb 25, 2011 5:54 am

    Man4822 wrote:

    lc baru la nie.. tapi plat number die mcm kat indonesia je..
    mane ko dapat gambar nie man?


    _________________

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  spockret on Fri Feb 25, 2011 5:54 am

    zizo wrote:
    spockret wrote:
    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe

    ic2 baru aku paham.. ty bro sprocket..


    saya cuma bagitau je apa yang saya tau....

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  pak on Fri Feb 25, 2011 7:45 am

    spockret wrote:
    zizo wrote:
    spockret wrote:
    zizo wrote:salam... wahh nie crite racing2 nie..
    Zizo - NyamPok... so nk tahu la kan klau pkai blok 65mm tu leh bwat rod patang?
    serius ke beb?


    nak pakai 65mm atau lagi besar piston pun takde masalah kat LC ni tapi rod dia memang tak tahan....dah ramai yang rod patah & crankcase pecah biler pakai besar sangat ni....kalau sesiapa sanggup ambil risiko takde masalah hehehe

    ic2 baru aku paham.. ty bro sprocket..


    saya cuma bagitau je apa yang saya tau....
    OTAI NIE...


    Last edited by pak on Sat Feb 26, 2011 10:41 am; edited 1 time in total

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Sat Feb 26, 2011 10:30 am

    Lc 2 org Out Meter Bebeh...!!!
    syok2

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Sat Feb 26, 2011 11:17 pm

    salam.. nk tanye skit ekzos ape kah mamat nie pkai?



    Nampak mcm menarik...

    appolo23
    Moderators
    Moderators

    Posts : 212
    Join date : 17/01/2011
    Age : 94
    Location : kg pandan

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  appolo23 on Sun Feb 27, 2011 10:46 am

    Majestie wrote:salam.. nk tanye skit ekzos ape kah mamat nie pkai?



    Nampak mcm menarik...



    tue nama nye ekzos bosi..... hohohohhoo


    _________________

    Ninja KRR ZX150 Special Edition's (belalang tempur) own by appolo23
    facebook address www.facebook.com/appolo23

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  EpitLC on Mon Feb 28, 2011 5:57 pm

    Majestie wrote:salam.. nk tanye skit ekzos ape kah mamat nie pkai?



    Nampak mcm menarik...



    tue nama nye ekzos bosi..... hohohohhoo

    krg pasti.. tak brani nk teke.. krg salah mrah plak otai2 sni..

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  pak on Mon Feb 28, 2011 6:11 pm

    EpitLC wrote:
    Majestie wrote:salam.. nk tanye skit ekzos ape kah mamat nie pkai?



    Nampak mcm menarik...



    tue nama nye ekzos bosi..... hohohohhoo

    krg pasti.. tak brani nk teke.. krg salah mrah plak otai2 sni..
    bgi taw je la...mana taw betul ke...kalau salah xde sape nak marah...

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  wan7104 on Mon Mar 07, 2011 4:41 am

    ade sape2 taw blok lc brand TDR from indonesia? ok x performance n maintainance? tolong2! confused confused

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  zizo on Fri Mar 11, 2011 7:35 am

    wan7104 wrote:ade sape2 taw blok lc brand TDR from indonesia? ok x performance n maintainance? tolong2! confused confused

    salam... bg aku performance blok TDR nie ok..
    tapi blok ni cc std die tak silap aku 170cc kan?

    pasal aku ade sorang kawan indon yg pkai blok TDR 170cc ni
    die ckap ok je.. tak ade masalah..

    nk lebih pasti tanye la pada yg arif.. hahah.. axiest ade ...


    _________________

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Fri Mar 11, 2011 8:48 am

    slm... bro tanye skit lc std klau pkai sprocket 37 belakang nk T 428 ke?
    ok ke klau pkai T 128... pastu ade tambah top speed ke?

    mintak tolong ajar ye sifu2 sume...

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Man4822 on Sat Mar 12, 2011 3:27 am

    http://www.mudah.my/New+Yamaha+LC135+Jupiter+MX-8836102.htm?last=1

    sedia untuk dibooking...

    haha

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Sun Mar 13, 2011 8:22 am

    wahhhhhhhh tidak.. top speed ku low...
    pkai sprocket 15 - 37 tak bleh belah langsung...

    tolong la sifu2 sekalian..
    nk pkai 15-38 ok tak?

    Sponsored content

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Sponsored content Today at 12:52 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 12:52 pm