Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 12 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 12 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Share

    happy bird
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 30
    Join date : 25/03/2012
    Age : 30
    Location : shah alam

    Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  happy bird on Sun Apr 08, 2012 10:24 pm

    26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  blackyBEAR on Mon Apr 09, 2012 1:14 am

    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    happy bird
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 30
    Join date : 25/03/2012
    Age : 30
    Location : shah alam

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  happy bird on Mon Apr 09, 2012 2:24 am

    blackyBEAR wrote:
    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    itu la kalau ada leh aku join first konvoi mmc ni.

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  Majestie on Mon Apr 09, 2012 3:33 am

    happy bird wrote:
    blackyBEAR wrote:
    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    itu la kalau ada leh aku join first konvoi mmc ni.

    aikk aku tak tahu cerite pun...
    sepatutnyer yg kaki advertising ni mod kite.. reza..
    ape2 pun thanks to happy bird sbb kasi tau... nnt aku kasi tau budak2 lain..

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  blackyBEAR on Mon Apr 09, 2012 3:24 pm

    Majestie wrote:
    happy bird wrote:
    blackyBEAR wrote:
    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    itu la kalau ada leh aku join first konvoi mmc ni.

    aikk aku tak tahu cerite pun...
    sepatutnyer yg kaki advertising ni mod kite.. reza..
    ape2 pun thanks to happy bird sbb kasi tau... nnt aku kasi tau budak2 lain..
    aq nk join cubprix ah.mne tau kot2 dpt awek payung sekor..wakakakka Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  reza on Tue Apr 10, 2012 12:47 pm

    Majestie wrote:
    happy bird wrote:
    blackyBEAR wrote:
    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    itu la kalau ada leh aku join first konvoi mmc ni.

    aikk aku tak tahu cerite pun...
    sepatutnyer yg kaki advertising ni mod kite.. reza..
    ape2 pun thanks to happy bird sbb kasi tau... nnt aku kasi tau budak2 lain..


    Sorry sbb x bpew cihat after blik bli arang itu ari
    Cm happy bird ckp, ini thn ke-2 cup prix kt putrajaya lps smbutan yg success last year (thn ke-2 kita akn g gk.. kot) Pihak Penggurusan akn bincang blik bgi konvoi cadangan it2...

    happy bird
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 30
    Join date : 25/03/2012
    Age : 30
    Location : shah alam

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  happy bird on Tue Apr 10, 2012 6:04 pm

    reza wrote:
    Majestie wrote:
    happy bird wrote:
    blackyBEAR wrote:
    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    itu la kalau ada leh aku join first konvoi mmc ni.

    aikk aku tak tahu cerite pun...
    sepatutnyer yg kaki advertising ni mod kite.. reza..
    ape2 pun thanks to happy bird sbb kasi tau... nnt aku kasi tau budak2 lain..


    Sorry sbb x bpew cihat after blik bli arang itu ari
    Cm happy bird ckp, ini thn ke-2 cup prix kt putrajaya lps smbutan yg success last year (thn ke-2 kita akn g gk.. kot) Pihak Penggurusan akn bincang blik bgi konvoi cadangan it2...

    waa arap ada la konvoi. dulu ride sorang2 g tgk pas ni leh la join mmc ride to cupprix.

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  reza on Thu Apr 12, 2012 4:21 am

    happy bird wrote:
    reza wrote:
    Majestie wrote:
    happy bird wrote:
    blackyBEAR wrote:
    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    itu la kalau ada leh aku join first konvoi mmc ni.

    aikk aku tak tahu cerite pun...
    sepatutnyer yg kaki advertising ni mod kite.. reza..
    ape2 pun thanks to happy bird sbb kasi tau... nnt aku kasi tau budak2 lain..


    Sorry sbb x bpew cihat after blik bli arang itu ari
    Cm happy bird ckp, ini thn ke-2 cup prix kt putrajaya lps smbutan yg success last year (thn ke-2 kita akn g gk.. kot) Pihak Penggurusan akn bincang blik bgi konvoi cadangan it2...

    waa arap ada la konvoi. dulu ride sorang2 g tgk pas ni leh la join mmc ride to cupprix.

    insyallah bro... esk FNF dtg la kg.baru, follow Blackybear.. kita lepak2 minum teh.. tp segan la mau ride sama LC dh sarung Yoshimura Razz

    happy bird
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 30
    Join date : 25/03/2012
    Age : 30
    Location : shah alam

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  happy bird on Thu Apr 12, 2012 4:58 am

    reza wrote:
    happy bird wrote:
    reza wrote:
    Majestie wrote:
    happy bird wrote:
    blackyBEAR wrote:
    happy bird wrote:26 & 27 may ni ada cup prix di persin 3 Putrajaya. Xde cadangan ke konvoi g sana
    kalau ade ,,aq nk gak follo~

    itu la kalau ada leh aku join first konvoi mmc ni.

    aikk aku tak tahu cerite pun...
    sepatutnyer yg kaki advertising ni mod kite.. reza..
    ape2 pun thanks to happy bird sbb kasi tau... nnt aku kasi tau budak2 lain..


    Sorry sbb x bpew cihat after blik bli arang itu ari
    Cm happy bird ckp, ini thn ke-2 cup prix kt putrajaya lps smbutan yg success last year (thn ke-2 kita akn g gk.. kot) Pihak Penggurusan akn bincang blik bgi konvoi cadangan it2...

    sarung lum tentu bgs. ingat gitu la nak lepak gak kenal2 konvoi nati sng

    waa arap ada la konvoi. dulu ride sorang2 g tgk pas ni leh la join mmc ride to cupprix.

    insyallah bro... esk FNF dtg la kg.baru, follow Blackybear.. kita lepak2 minum teh.. tp segan la mau ride sama LC dh sarung Yoshimura Razz

    125xULtimo
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 282
    Join date : 03/08/2011
    Age : 21
    Location : Rumahku

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  125xULtimo on Sun Apr 15, 2012 4:55 am

    aq nk ikot.. serius.. sorg jmpot.. aq xtaw sgt jln kt putrajaya 2.. eheheh..

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  Majestie on Sun Apr 15, 2012 10:09 am

    bincang dulu. pastu baru set konvoi.. atau pun suke2 jln..

    125xULtimo
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 282
    Join date : 03/08/2011
    Age : 21
    Location : Rumahku

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  125xULtimo on Mon Apr 16, 2012 1:06 am

    Majestie wrote:bincang dulu. pastu baru set konvoi.. atau pun suke2 jln..
    konvoi or ske2 jlan pon leh.. mne lg sng nk urus kn.. gi sndri2 n jmpe kt sne lg sng kot..

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  Majestie on Mon Apr 16, 2012 8:30 am

    125xULtimo wrote:
    Majestie wrote:bincang dulu. pastu baru set konvoi.. atau pun suke2 jln..
    konvoi or ske2 jlan pon leh.. mne lg sng nk urus kn.. gi sndri2 n jmpe kt sne lg sng kot..

    bagi aku mane2 pun bleh..

    pakdin89
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 34
    Join date : 20/01/2011

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  pakdin89 on Mon Apr 16, 2012 10:06 am

    salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    125xULtimo
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 282
    Join date : 03/08/2011
    Age : 21
    Location : Rumahku

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  125xULtimo on Tue Apr 17, 2012 12:27 am

    Majestie wrote:
    125xULtimo wrote:
    Majestie wrote:bincang dulu. pastu baru set konvoi.. atau pun suke2 jln..
    konvoi or ske2 jlan pon leh.. mne lg sng nk urus kn.. gi sndri2 n jmpe kt sne lg sng kot..

    bagi aku mane2 pun bleh..
    wat poll la.. plih nk yg mne..

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  reza on Tue Apr 17, 2012 9:50 pm

    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  Majestie on Wed Apr 18, 2012 3:59 am

    reza wrote:
    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    motor pakdin kena pakok kat setiawangsa.. haram budak yg buat tu.. tui...

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  reza on Wed Apr 18, 2012 4:15 am

    Majestie wrote:
    reza wrote:
    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    motor pakdin kena pakok kat setiawangsa.. haram budak yg buat tu.. tui...

    cm mnew maje ?? park kt manew ? x buh extra lock kw ? Crying or Very sad

    pakdin89
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 34
    Join date : 20/01/2011

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  pakdin89 on Wed Apr 18, 2012 6:20 am

    reza wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    motor pakdin kena pakok kat setiawangsa.. haram budak yg buat tu.. tui...

    cm mnew maje ?? park kt manew ? x buh extra lock kw ? Crying or Very sad

    dah bubuh berketui dah tak guna jugak...
    dia tak sebat moto...dia sebat cdi aku....

    happy bird
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 30
    Join date : 25/03/2012
    Age : 30
    Location : shah alam

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  happy bird on Wed Apr 18, 2012 9:01 am

    pakdin89 wrote:
    reza wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    motor pakdin kena pakok kat setiawangsa.. haram budak yg buat tu.. tui...

    cm mnew maje ?? park kt manew ? x buh extra lock kw ? Crying or Very sad

    dah bubuh berketui dah tak guna jugak...
    dia tak sebat moto...dia sebat cdi aku....
    Waa first time aku dgr org sebat cdi

    reza
    Moderators
    Moderators

    Posts : 218
    Join date : 12/06/2011
    Age : 29
    Location : Kg.Baru, KLfornia

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  reza on Thu Apr 19, 2012 1:52 am

    pakdin89 wrote:
    reza wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    motor pakdin kena pakok kat setiawangsa.. haram budak yg buat tu.. tui...

    cm mnew maje ?? park kt manew ? x buh extra lock kw ? Crying or Very sad

    dah bubuh berketui dah tak guna jugak...
    dia tak sebat moto...dia sebat cdi aku....

    huh... Allahamdulliah, xpe Pak Din, CDI ilang leh cri len (modal bpew jw) motot ilang, nk tnggu claim + report bgai sume bila nk dptnyew... mmber motot 125Z park kt OFFICE lg la, cdi bwh seat pn org rembat apa lg CDI lc yg buh kt set dada dpn yg hanya ada 10 skru..

    125xULtimo
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 282
    Join date : 03/08/2011
    Age : 21
    Location : Rumahku

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  125xULtimo on Thu Apr 19, 2012 1:57 am

    reza wrote:
    pakdin89 wrote:dah bubuh berketui dah tak guna jugak...
    dia tak sebat moto...dia sebat cdi aku....

    huh... Allahamdulliah, xpe Pak Din, CDI ilang leh cri len (modal bpew jw) motot ilang, nk tnggu claim + report bgai sume bila nk dptnyew... mmber motot 125Z park kt OFFICE lg la, cdi bwh seat pn org rembat apa lg CDI lc yg buh kt set dada dpn yg hanya ada 10 skru..
    nseb bek cdi je hlang.. aq ingt satu moto hlang.. xpe2.. asl kn bkan moto yg hlang..

    blackyBEAR
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 415
    Join date : 17/10/2011
    Age : 23
    Location : Hokkaido, Japan

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  blackyBEAR on Thu Apr 19, 2012 7:02 am

    125xULtimo wrote:
    reza wrote:
    pakdin89 wrote:dah bubuh berketui dah tak guna jugak...
    dia tak sebat moto...dia sebat cdi aku....

    huh... Allahamdulliah, xpe Pak Din, CDI ilang leh cri len (modal bpew jw) motot ilang, nk tnggu claim + report bgai sume bila nk dptnyew... mmber motot 125Z park kt OFFICE lg la, cdi bwh seat pn org rembat apa lg CDI lc yg buh kt set dada dpn yg hanya ada 10 skru..
    nseb bek cdi je hlang.. aq ingt satu moto hlang.. xpe2.. asl kn bkan moto yg hlang..
    klau dpt budak tuh memg kne lempang2 same ngn harge cdi.. Mad

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  zizo on Thu Apr 19, 2012 9:20 am

    pakdin89 wrote:
    reza wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    motor pakdin kena pakok kat setiawangsa.. haram budak yg buat tu.. tui...

    cm mnew maje ?? park kt manew ? x buh extra lock kw ? Crying or Very sad

    dah bubuh berketui dah tak guna jugak...
    dia tak sebat moto...dia sebat cdi aku....

    begitu la nasib kepada motor2 laju..
    nampak coverset cun skit... mesti nk wat keje..
    aku rase pakdin die tgk coverset ko.. mesti dorg ingat cdi ko cdi racing.. mungkin pasal tu la die sebat cdi ko... biase la budak2 zaman skarang ni memang mcm ni... sabo je la pakdin


    _________________

    happy bird
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 30
    Join date : 25/03/2012
    Age : 30
    Location : shah alam

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  happy bird on Thu Apr 19, 2012 6:07 pm

    zizo wrote:
    pakdin89 wrote:
    reza wrote:
    Majestie wrote:
    reza wrote:
    pakdin89 wrote:salam.. gua tak bleh follow...moto gua kena pakok.... aduhh..

    Haah ?? Serius bro ?? kt mana 2 ??! pale

    motor pakdin kena pakok kat setiawangsa.. haram budak yg buat tu.. tui...

    cm mnew maje ?? park kt manew ? x buh extra lock kw ? Crying or Very sad

    dah bubuh berketui dah tak guna jugak...
    dia tak sebat moto...dia sebat cdi aku....

    begitu la nasib kepada motor2 laju..
    nampak coverset cun skit... mesti nk wat keje..
    aku rase pakdin die tgk coverset ko.. mesti dorg ingat cdi ko cdi racing.. mungkin pasal tu la die sebat cdi ko... biase la budak2 zaman skarang ni memang mcm ni... sabo je la pakdin
    ini macam bukan je tayar je kena claim tp cover set pn kena
    takut cdi, caburator ilang lak. tambah caburator lg senang ilang
    terang2 dah nampak

    Sponsored content

    Re: Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei

    Post  Sponsored content Today at 12:15 pm


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 12:15 pm