Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 9 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 9 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Share

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Fri Feb 18, 2011 10:02 am

    tujuan ambe buka topic nie sebab nak share pendapat masing2..
    ade org yg nak laju mcm ribut tp moto still tersemput-semput..ish2
    ade org pulak nak moto slow2 je,yg diutamakan keselamatan..
    oleh itu same2 lah kite berkongsi2 ye..sekian
    Very Happy

    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  WhiteWolf on Fri Feb 18, 2011 10:23 am

    cis tuan hambe, berani tuan hambe berkate2 sedemikian.
    pantang hambe mendengar nye kalau org lain bukak topic yg macam nih.. haaaiiiittt... haaa MASUK!!

    kite ikot keadaan semase... kalau kat highway, takkan la kite nak bawak 60~80kmj kot?? kat jalan Kampung, takkan nak bawak 120~140Kmj kot? nih pendapat aku la...

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Fri Feb 18, 2011 10:37 am

    WhiteWolf wrote:cis tuan hambe, berani tuan hambe berkate2 sedemikian.
    pantang hambe mendengar nye kalau org lain bukak topic yg macam nih.. haaaiiiittt... haaa MASUK!!

    kite ikot keadaan semase... kalau kat highway, takkan la kite nak bawak 60~80kmj kot?? kat jalan Kampung, takkan nak bawak 120~140Kmj kot? nih pendapat aku la...
    haha..relax2! betul ckp ko..
    tapi kalau boleh aq nak moto stendet gaban yg x boleh dpintas oleh moto2 modi..boleh ka??haha

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  arelifea on Fri Feb 18, 2011 10:56 am

    wan7104 wrote:
    WhiteWolf wrote:cis tuan hambe, berani tuan hambe berkate2 sedemikian.
    pantang hambe mendengar nye kalau org lain bukak topic yg macam nih.. haaaiiiittt... haaa MASUK!!

    kite ikot keadaan semase... kalau kat highway, takkan la kite nak bawak 60~80kmj kot?? kat jalan Kampung, takkan nak bawak 120~140Kmj kot? nih pendapat aku la...
    haha..relax2! betul ckp ko..
    tapi kalau boleh aq nak moto stendet gaban yg x boleh dpintas oleh moto2 modi..boleh ka??haha


    agak bernas gk idea tuh. ko amek je R6. konpem xde moto lain bole modi bole pintas. mane2 jln pun ko full throttle je Very Happy:D:D bounce bounce


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Fri Feb 18, 2011 11:35 am

    arelifea wrote:
    wan7104 wrote:
    WhiteWolf wrote:cis tuan hambe, berani tuan hambe berkate2 sedemikian.
    pantang hambe mendengar nye kalau org lain bukak topic yg macam nih.. haaaiiiittt... haaa MASUK!!

    kite ikot keadaan semase... kalau kat highway, takkan la kite nak bawak 60~80kmj kot?? kat jalan Kampung, takkan nak bawak 120~140Kmj kot? nih pendapat aku la...
    haha..relax2! betul ckp ko..
    tapi kalau boleh aq nak moto stendet gaban yg x boleh dpintas oleh moto2 modi..boleh ka??haha


    agak bernas gk idea tuh. ko amek je R6. konpem xde moto lain bole modi bole pintas. mane2 jln pun ko full throttle je Very Happy:D:D bounce bounce
    hoho..r6 tu spesis superbike..10 tahun lg mampu la kot Laughing Laughing
    skang ni layan kelajuan kapcai saje la.. Sad

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  arelifea on Fri Feb 18, 2011 12:02 pm

    hahahaha try la cbr250 baru. ok la jgk..


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    axiest
    Support Team
    Support Team

    Posts : 60
    Join date : 24/01/2011
    Location : Kg Bukit Lanchong, Shah Alam

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  axiest on Fri Feb 18, 2011 1:06 pm

    nak laju seakan2 superbike..nk beli superbike tak mampu.. Sad Sad

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  pak on Fri Feb 18, 2011 6:38 pm

    wan7104 wrote:
    WhiteWolf wrote:cis tuan hambe, berani tuan hambe berkate2 sedemikian.
    pantang hambe mendengar nye kalau org lain bukak topic yg macam nih.. haaaiiiittt... haaa MASUK!!

    kite ikot keadaan semase... kalau kat highway, takkan la kite nak bawak 60~80kmj kot?? kat jalan Kampung, takkan nak bawak 120~140Kmj kot? nih pendapat aku la...
    haha..relax2! betul ckp ko..
    tapi kalau boleh aq nak moto stendet gaban yg x boleh dpintas oleh moto2 modi..boleh ka??haha
    wan...motor member aku ex5 plate MBX...stendet gaban gak 2...
    tp meter boleh ketuk minyak...aku rase kilang jepun salah masuk blok kat mtor die la... Very Happy

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Fri Feb 18, 2011 8:39 pm

    pak wrote:
    wan7104 wrote:
    WhiteWolf wrote:cis tuan hambe, berani tuan hambe berkate2 sedemikian.
    pantang hambe mendengar nye kalau org lain bukak topic yg macam nih.. haaaiiiittt... haaa MASUK!!

    kite ikot keadaan semase... kalau kat highway, takkan la kite nak bawak 60~80kmj kot?? kat jalan Kampung, takkan nak bawak 120~140Kmj kot? nih pendapat aku la...
    haha..relax2! betul ckp ko..
    tapi kalau boleh aq nak moto stendet gaban yg x boleh dpintas oleh moto2 modi..boleh ka??haha
    wan...motor member aku ex5 plate MBX...stendet gaban gak 2...
    tp meter boleh ketuk minyak...aku rase kilang jepun salah masuk blok kat mtor die la... Very Happy
    wahh!! da la same ngan plate aq..tp sayang seribu kali sayang aq nye dinding yg ketuk jarum tu soh naik sebab moto slow sgt..haha..peribahasa untuk ini ialah "Bagai blok racing jatuh di moto" What a Face

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  pak on Fri Feb 18, 2011 8:54 pm

    wan7104 wrote:
    pak wrote:
    wan7104 wrote:
    WhiteWolf wrote:cis tuan hambe, berani tuan hambe berkate2 sedemikian.
    pantang hambe mendengar nye kalau org lain bukak topic yg macam nih.. haaaiiiittt... haaa MASUK!!

    kite ikot keadaan semase... kalau kat highway, takkan la kite nak bawak 60~80kmj kot?? kat jalan Kampung, takkan nak bawak 120~140Kmj kot? nih pendapat aku la...
    haha..relax2! betul ckp ko..
    tapi kalau boleh aq nak moto stendet gaban yg x boleh dpintas oleh moto2 modi..boleh ka??haha
    wan...motor member aku ex5 plate MBX...stendet gaban gak 2...
    tp meter boleh ketuk minyak...aku rase kilang jepun salah masuk blok kat mtor die la... Very Happy
    wahh!! da la same ngan plate aq..tp sayang seribu kali sayang aq nye dinding yg ketuk jarum tu soh naik sebab moto slow sgt..haha..peribahasa untuk ini ialah "Bagai blok racing jatuh di moto" What a Face
    ko da pakai LC...xyah la nak laju2 agi...

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  arelifea on Sat Feb 19, 2011 6:14 pm

    alah axiest.
    cepai ko kn da laju smpai si zizo kne tinggal. hahaha Razz
    mod lc mampu, alang2 beli je superbike std gaban. xyah modi pun da laju Razz keh3


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Mede7912 on Mon Feb 21, 2011 4:39 am

    arelifea wrote:alah axiest.
    cepai ko kn da laju smpai si zizo kne tinggal. hahaha Razz
    mod lc mampu, alang2 beli je superbike std gaban. xyah modi pun da laju Razz keh3
    kepuasan modi ni berbeza dengan beli yang dah laju..

    pengalaman dapat,kepuasan pun dapat.. Surprised

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Mon Feb 21, 2011 6:49 am

    Mede7912 wrote:
    arelifea wrote:alah axiest.
    cepai ko kn da laju smpai si zizo kne tinggal. hahaha Razz
    mod lc mampu, alang2 beli je superbike std gaban. xyah modi pun da laju Razz keh3
    kepuasan modi ni berbeza dengan beli yang dah laju..

    pengalaman dapat,kepuasan pun dapat.. Surprised
    betul tu mmg betul.. tapi kalau da modi n rosak, ditambah pula dengan poket yang kosong..........
    tu yg x puas tu..hehe

    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Mede7912 on Mon Feb 21, 2011 6:58 am

    wan7104 wrote:
    betul tu mmg betul.. tapi kalau da modi n rosak, ditambah pula dengan poket yang kosong..........
    tu yg x puas tu..hehe

    yup....tu sebabnya saya nak modi,guna slogan " berani keluar duit,berani tanggung risiko"

    Wink

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Mon Feb 21, 2011 7:05 am

    Mede7912 wrote:
    wan7104 wrote:
    betul tu mmg betul.. tapi kalau da modi n rosak, ditambah pula dengan poket yang kosong..........
    tu yg x puas tu..hehe

    yup....tu sebabnya saya nak modi,guna slogan " berani keluar duit,berani tanggung risiko"

    Wink
    aq respek la kat ko mede..haha Shocked

    joe lipan
    MMC Rider
    MMC Rider

    Posts : 16
    Join date : 28/01/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  joe lipan on Mon Feb 21, 2011 7:25 am

    220 cukup la wqkakakakak

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  wan7104 on Mon Feb 21, 2011 7:36 am

    joe lipan wrote:220 cukup la wqkakakakak
    perghhh..mcm naik superbike! affraid affraid

    zizo
    Administrator
    Administrator

    Posts : 221
    Join date : 14/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / Ipoh

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  zizo on Mon Feb 21, 2011 8:30 am

    axiest wrote:nak laju seakan2 superbike..nk beli superbike tak mampu.. Sad Sad

    betul2 aku sokong ko..

    tapi klau aku nk laju dan selamat...!!!!
    laju sampai out meter je lebih2 tak nk.. suke tengok bile dah out meter..



    axiest
    Support Team
    Support Team

    Posts : 60
    Join date : 24/01/2011
    Location : Kg Bukit Lanchong, Shah Alam

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  axiest on Mon Feb 21, 2011 8:39 am

    zizo wrote:
    tapi klau aku nk laju dan selamat...!!!!
    laju sampai out meter je lebih2 tak nk.. suke tengok bile dah out meter..

    klu nak out meter pkai ex5 je.sng nk out meter..hehe..

    koie06
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 16
    Join date : 21/02/2011
    Age : 30
    Location : Lembah Keramat @ Wangsa Melawati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  koie06 on Mon Feb 21, 2011 8:53 pm

    kalo bley nak laju smp aku takut nak bwk laju...hahaha...

    dapat kelajuan maksimum utk spec std modi pun jd la...sbb engine pun std modi...

    dpt 160kmh sukat pakai GPS pun da cukup... lol! lol!

    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  arelifea on Mon Feb 21, 2011 9:32 pm

    ok la tuh 220...
    hahaha tegak ke rocket ke superman ke tade hal.. kah3


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Mon Feb 21, 2011 10:08 pm

    koie06 wrote:kalo bley nak laju smp aku takut nak bwk laju...hahaha...

    dapat kelajuan maksimum utk spec std modi pun jd la...sbb engine pun std modi...

    dpt 160kmh sukat pakai GPS pun da cukup... lol! lol!


    nak sukat GPS pakai Garmin atau Papago?
    yang mana lagi accurate?

    koie06
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 16
    Join date : 21/02/2011
    Age : 30
    Location : Lembah Keramat @ Wangsa Melawati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  koie06 on Mon Feb 21, 2011 10:56 pm

    spockret wrote:
    koie06 wrote:kalo bley nak laju smp aku takut nak bwk laju...hahaha...

    dapat kelajuan maksimum utk spec std modi pun jd la...sbb engine pun std modi...

    dpt 160kmh sukat pakai GPS pun da cukup... lol! lol!


    nak sukat GPS pakai Garmin atau Papago?
    yang mana lagi accurate?
    Garmin je yg ade...hehe...

    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 62
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Mon Feb 21, 2011 11:01 pm

    koie06 wrote:
    spockret wrote:
    koie06 wrote:kalo bley nak laju smp aku takut nak bwk laju...hahaha...

    dapat kelajuan maksimum utk spec std modi pun jd la...sbb engine pun std modi...

    dpt 160kmh sukat pakai GPS pun da cukup... lol! lol!


    nak sukat GPS pakai Garmin atau Papago?
    yang mana lagi accurate?
    Garmin je yg ade...hehe...


    Garmin ok ke? tapi aku compare dengan meter kereta memang sama je...ngan motor memang Garmin berat sikit

    koie06
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 16
    Join date : 21/02/2011
    Age : 30
    Location : Lembah Keramat @ Wangsa Melawati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  koie06 on Mon Feb 21, 2011 11:13 pm

    kite ikut yg berat...biar org yg bwk kete 160kmh terkejut tgk moto ngah cucuk die...haha...

    Sponsored content

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Sponsored content Today at 12:50 pm


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 12:50 pm