Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 10 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 10 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 98 on Sat Apr 29, 2017 4:02 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Share
    avatar
    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  WhiteWolf on Thu Feb 24, 2011 12:38 pm

    wan7104 wrote:cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad


    bagus la kalau hang dah sedar... jgn duduk terlalu rapat.. berbahaya.... hargai la NYAWA anda..
    renung2kan dan selamat beramah..
    avatar
    linda92
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 57
    Join date : 28/01/2011
    Age : 24
    Location : Banting

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  linda92 on Thu Feb 24, 2011 8:19 pm

    WhiteWolf wrote:
    wan7104 wrote:cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad


    bagus la kalau hang dah sedar... jgn duduk terlalu rapat.. berbahaya.... hargai la NYAWA anda..
    renung2kan dan selamat beramah..

    Betol2..aku bawak 80 je boleh TERleper ngan sendirinya...serik nak bawak laju2... Mad
    avatar
    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  arelifea on Thu Feb 24, 2011 9:17 pm

    linda92 wrote:
    WhiteWolf wrote:
    wan7104 wrote:cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad


    bagus la kalau hang dah sedar... jgn duduk terlalu rapat.. berbahaya.... hargai la NYAWA anda..
    renung2kan dan selamat beramah..

    Betol2..aku bawak 80 je boleh TERleper ngan sendirinya...serik nak bawak laju2... Mad

    hahaha cm mane plak tuh?...


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM
    avatar
    linda92
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 57
    Join date : 28/01/2011
    Age : 24
    Location : Banting

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  linda92 on Thu Feb 24, 2011 9:26 pm

    arelifea wrote:
    linda92 wrote:
    WhiteWolf wrote:
    wan7104 wrote:cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad


    bagus la kalau hang dah sedar... jgn duduk terlalu rapat.. berbahaya.... hargai la NYAWA anda..
    renung2kan dan selamat beramah..

    Betol2..aku bawak 80 je boleh TERleper ngan sendirinya...serik nak bawak laju2... Mad

    hahaha cm mane plak tuh?...

    bawak skuter + [You must be registered and logged in to see this link.] ke carik nahas namenye tue... cheers
    avatar
    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Man4822 on Thu Feb 24, 2011 10:42 pm

    linda92 wrote:
    arelifea wrote:
    linda92 wrote:
    WhiteWolf wrote:
    wan7104 wrote:cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad


    bagus la kalau hang dah sedar... jgn duduk terlalu rapat.. berbahaya.... hargai la NYAWA anda..
    renung2kan dan selamat beramah..

    Betol2..aku bawak 80 je boleh TERleper ngan sendirinya...serik nak bawak laju2... Mad

    hahaha cm mane plak tuh?...

    bawak skuter + [You must be registered and logged in to see this link.] ke carik nahas namenye tue... cheers
    bahaya2.. lagi2 kalau tayar dah botaks..
    avatar
    linda92
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 57
    Join date : 28/01/2011
    Age : 24
    Location : Banting

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  linda92 on Thu Feb 24, 2011 11:35 pm

    Man4822 wrote:
    linda92 wrote:
    arelifea wrote:
    linda92 wrote:
    WhiteWolf wrote:
    wan7104 wrote:cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad


    bagus la kalau hang dah sedar... jgn duduk terlalu rapat.. berbahaya.... hargai la NYAWA anda..
    renung2kan dan selamat beramah..

    Betol2..aku bawak 80 je boleh TERleper ngan sendirinya...serik nak bawak laju2... Mad

    hahaha cm mane plak tuh?...

    bawak skuter + [You must be registered and logged in to see this link.] ke carik nahas namenye tue... cheers
    bahaya2.. lagi2 kalau tayar dah botaks..


    king
    avatar
    WhiteWolf
    Support Team
    Support Team

    Posts : 219
    Join date : 16/01/2011
    Age : 31
    Location : kg baru

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  WhiteWolf on Fri Feb 25, 2011 12:05 am

    linda92 wrote:
    Man4822 wrote:
    linda92 wrote:
    arelifea wrote:
    linda92 wrote:
    WhiteWolf wrote:
    wan7104 wrote:cakap pasal cucuk angin ni serik aq langgar moto kawan aq sebab dia emergency break ade lubang..isk2 Mad Mad


    bagus la kalau hang dah sedar... jgn duduk terlalu rapat.. berbahaya.... hargai la NYAWA anda..
    renung2kan dan selamat beramah..

    Betol2..aku bawak 80 je boleh TERleper ngan sendirinya...serik nak bawak laju2... Mad

    hahaha cm mane plak tuh?...

    bawak skuter + [You must be registered and logged in to see this link.] ke carik nahas namenye tue... cheers
    bahaya2.. lagi2 kalau tayar dah botaks..


    tayar botaks la sedap bro kalau main conner... melekat/melekit, kesat..

    king
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    avatar
    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 30
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Majestie on Fri Feb 25, 2011 12:32 am

    aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz
    avatar
    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 63
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Fri Feb 25, 2011 12:33 am

    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz


    hahaha I LIKE
    avatar
    linda92
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 57
    Join date : 28/01/2011
    Age : 24
    Location : Banting

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  linda92 on Fri Feb 25, 2011 4:23 am

    spockret wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz


    hahaha I LIKE

    click butt0n like banyak2....likelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelike... Razz
    avatar
    spockret
    Support Team
    Support Team

    Posts : 107
    Join date : 19/02/2011
    Age : 63
    Location : tak tentu

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  spockret on Fri Feb 25, 2011 4:28 am

    linda92 wrote:
    spockret wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz


    hahaha I LIKE

    click butt0n like banyak2....likelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelike... Razz


    plawok plawok plawok plawok plawok
    avatar
    Mede7912
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 43
    Join date : 19/02/2011
    Age : 26
    Location : Seputeh

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Mede7912 on Fri Feb 25, 2011 4:31 am

    saya nak upgrade kelajuan dari 60km/j ke 70km/j pulak..
    avatar
    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  pak on Fri Feb 25, 2011 4:32 am

    linda92 wrote:
    spockret wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz


    hahaha I LIKE

    click butt0n like banyak2....likelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelike... Razz
    16 kali ko like...hahaha
    avatar
    linda92
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 57
    Join date : 28/01/2011
    Age : 24
    Location : Banting

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  linda92 on Fri Feb 25, 2011 5:02 am

    [quote="pak"]
    linda92 wrote:
    spockret wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz


    hahaha I LIKE

    click butt0n like banyak2....likelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelike... Razz
    16 kali ko like...hahaha

    pak kire brape banyak aku like..aku main type je...hehehe.. lol! lol! lol!
    avatar
    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  pak on Fri Feb 25, 2011 7:39 am

    [quote="linda92"]
    pak wrote:
    linda92 wrote:
    spockret wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz


    hahaha I LIKE

    click butt0n like banyak2....likelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelikelike... Razz
    16 kali ko like...hahaha

    pak kire brape banyak aku like..aku main type je...hehehe.. lol! lol! lol!
    juling mata aku brape byk ko like...hahaha
    avatar
    appolo23
    Moderators
    Moderators

    Posts : 212
    Join date : 17/01/2011
    Age : 95
    Location : kg pandan

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  appolo23 on Sun Feb 27, 2011 10:16 am

    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz



    aku sokong majestie.... aku nye moto pon leh g 160kmh je tapi ase nak g laju lagi... ahahah tapi aku tak la poyo sangat mcm majestie tue.... ahahahahah



    peace no war


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this image.]
    Ninja KRR ZX150 Special Edition's (belalang tempur) own by appolo23
    facebook address [You must be registered and logged in to see this link.]
    avatar
    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 30
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Majestie on Tue Mar 08, 2011 6:28 am

    appolo23 wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz



    aku sokong majestie.... aku nye moto pon leh g 160kmh je tapi ase nak g laju lagi... ahahah tapi aku tak la poyo sangat mcm majestie tue.... ahahahahah



    peace no war

    cehh banyak la ang...
    avatar
    arelifea
    Moderators
    Moderators

    Posts : 388
    Join date : 25/01/2011
    Age : 26
    Location : KL :: Wilayah :: Selangor

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  arelifea on Wed Mar 09, 2011 9:21 am

    Majestie wrote:
    appolo23 wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz



    aku sokong majestie.... aku nye moto pon leh g 160kmh je tapi ase nak g laju lagi... ahahah tapi aku tak la poyo sangat mcm majestie tue.... ahahahahah



    peace no war

    ecehhh merendah diri plak. hahaha majestie2

    cehh banyak la ang...


    _________________
    HONDA WAVE [You must be registered and logged in to see this image.] THE POWER OF DREAM
    avatar
    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 96
    Join date : 31/03/2011
    Location : taman melati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  mior_2307 on Mon Apr 18, 2011 6:43 pm

    arelifea wrote:
    Majestie wrote:
    appolo23 wrote:
    Majestie wrote:aku nk kelajuan 290kmh

    sbb aku nk poyo... bile motor dah laju.. tu je comment aku Razz



    aku sokong majestie.... aku nye moto pon leh g 160kmh je tapi ase nak g laju lagi... ahahah tapi aku tak la poyo sangat mcm majestie tue.... ahahahahah



    peace no war

    ecehhh merendah diri plak. hahaha majestie2

    cehh banyak la ang...

    dlm pepatah mengatakan,
    dimana ada kemahuan di situ ade highway.hehehe Twisted Evil Twisted Evil
    avatar
    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 36
    Location : Damansara Damai

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  EpitLC on Mon Apr 18, 2011 7:55 pm

    mior_2307 wrote:
    dlm pepatah mengatakan,
    dimana ada kemahuan di situ ade highway.hehehe Twisted Evil Twisted Evil

    hahaha... disitu ada kelajuan disitu juga ada ada kepuasan...
    avatar
    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 96
    Join date : 31/03/2011
    Location : taman melati

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  mior_2307 on Thu Apr 21, 2011 7:16 am

    EpitLC wrote:
    mior_2307 wrote:
    dlm pepatah mengatakan,
    dimana ada kemahuan di situ ade highway.hehehe Twisted Evil Twisted Evil

    hahaha... disitu ada kelajuan disitu juga ada ada kepuasan...

    jgn laju sangat bahaya.hehehehe
    avatar
    Pablo
    Moderators
    Moderators

    Posts : 19
    Join date : 16/04/2011
    Location : KL HARDCORE CITY

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Pablo on Mon May 02, 2011 3:22 am

    DAH TAK LARAT NAK BAWAK LAJU. 110 SUDAH MEMADAI


    _________________
    IN PRISON, WE ARE THE LAW

    ON THE STREET, WE ARE THE POWER

    - 503NVGTRECEPORVIDA -
    avatar
    kedondong
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 29
    Join date : 20/06/2011
    Age : 29
    Location : sungai petani kedah

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  kedondong on Mon Jun 20, 2011 11:55 pm

    klau aku, aku nk adjust speed ikut keadaan..klau dh bgn lmbat g keje tu xkan nk smput2 lg kan..heheheheh
    avatar
    Majestie-AFK-
    Support Team
    Support Team

    Posts : 4
    Join date : 14/06/2011
    Age : 33
    Location : Tak ada depan pc.

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Majestie-AFK- on Tue Jun 21, 2011 12:54 am

    kedondong wrote:klau aku, aku nk adjust speed ikut keadaan..klau dh bgn lmbat g keje tu xkan nk smput2 lg kan..heheheheh

    jgn kate semput2 panas enjin pun tak sempat..
    trus masuk gear jalan je...
    avatar
    kedondong
    Jr. Member
    Jr. Member

    Posts : 29
    Join date : 20/06/2011
    Age : 29
    Location : sungai petani kedah

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  kedondong on Tue Jun 21, 2011 1:34 am

    hahaha sma la..lg2 klau start xidup..mmg kne maki la moto tu karang..hahahah

    Sponsored content

    Re: Kelajuan bagaimanakah yang anda inginkan pada motosikal kesayangan anda?

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Wed May 24, 2017 7:36 am