Log in

I forgot my password

Latest topics

» Yamaha 125Z and 125ZR v1
Fri Oct 10, 2014 5:13 am by kurosaki

» aktif lagi dok mmc ni,
Tue Oct 09, 2012 3:30 am by kalatong91

» CDI - Capacitor Discharge Ignition [TOYOL KECIK]
Tue Oct 09, 2012 3:27 am by kalatong91

» adoi... den terkono...
Mon Sep 17, 2012 4:54 am by kalatong91

» YAMAHA LC 2011 V2 ( SS-4 Speed & ES-5 Speed )
Mon Jun 04, 2012 8:24 pm by reza

» ucapan takziah kepada keluarga wadi dan farah diatas pemergian anak mereka
Tue May 22, 2012 4:59 am by Majestie

» New Event KonvOI SunGaI...!!!!
Tue May 15, 2012 2:27 pm by blackyBEAR

» konvoi picnic at chamang bentong pahan 1 may 2012
Mon May 14, 2012 3:33 am by arelifea

» Konvoi Cub Prix 26 & 27 Mei
Fri May 11, 2012 1:58 am by arelifea

» ~SANTAI RIDE CUTI HARI PEKERJA TO CHAMANG WATERFALL~
Wed May 09, 2012 9:33 am by arelifea

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

Who is online?

In total there are 15 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 15 Guests

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 50 on Thu Jun 07, 2012 10:14 am

Statistics

Our users have posted a total of 4207 messages in 413 subjects

We have 270 registered users

The newest registered user is utad2


    Yamaha LC 135 v1

    Share

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 96
    Join date : 31/03/2011
    Location : taman melati

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  mior_2307 on Sat Apr 23, 2011 8:11 pm

    zizo wrote:tumpang bertanye..!!! sy dengar konvoi2 hari tu.. ade lagenda laju dalam ni..
    maaf off topic. Razz

    sape bro zizo,boleh suruh dia bagi resepi sikit,hehehehe

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 96
    Join date : 31/03/2011
    Location : taman melati

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  mior_2307 on Sat Apr 23, 2011 8:12 pm

    pak wrote:
    zizo wrote:tumpang bertanye..!!! sy dengar konvoi2 hari tu.. ade lagenda laju dalam ni..
    maaf off topic. Razz
    sape 2??
    m_or ke?? Razz

    ehhhh..
    m_or ?
    lain mcm je name dia,heheheeh.hahahaha Laughing Laughing

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  pak on Sun Apr 24, 2011 1:09 am

    mior_2307 wrote:
    pak wrote:
    zizo wrote:tumpang bertanye..!!! sy dengar konvoi2 hari tu.. ade lagenda laju dalam ni..
    maaf off topic. Razz
    sape 2??
    m_or ke?? Razz

    ehhhh..
    m_or ?
    lain mcm je name dia,heheheeh.hahahaha Laughing Laughing
    lain macam ea??
    nie nick die...
    mior_2307 Laughing

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 96
    Join date : 31/03/2011
    Location : taman melati

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  mior_2307 on Sun Apr 24, 2011 2:26 am

    pak wrote:
    mior_2307 wrote:
    pak wrote:
    zizo wrote:tumpang bertanye..!!! sy dengar konvoi2 hari tu.. ade lagenda laju dalam ni..
    maaf off topic. Razz
    sape 2??
    m_or ke?? Razz

    ehhhh..
    m_or ?
    lain mcm je name dia,heheheeh.hahahaha Laughing Laughing
    lain macam ea??
    nie nick die...
    mior_2307 Laughing


    oooo,sy tak knl lah,herhehehehehe

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  pak on Sun Apr 24, 2011 4:10 am

    mior_2307 wrote:
    pak wrote:
    mior_2307 wrote:
    pak wrote:
    zizo wrote:tumpang bertanye..!!! sy dengar konvoi2 hari tu.. ade lagenda laju dalam ni..
    maaf off topic. Razz
    sape 2??
    m_or ke?? Razz

    ehhhh..
    m_or ?
    lain mcm je name dia,heheheeh.hahahaha Laughing Laughing
    lain macam ea??
    nie nick die...
    mior_2307 Laughing
    nak knal an boleh je...
    karang da terlebih off topic lak...hahaha
    stop sampai sini je la...
    cnfirm kenal nye sape mior 2...


    oooo,sy tak knl lah,herhehehehehe
    Razz

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Mon Apr 25, 2011 1:20 am

    pak wrote:

    oooo,sy tak knl lah,herhehehehehe

    salam..!!! mior ni power ni lagenda die.. hanya mengguna kan carb ts bleh pecut lc aku atas highway..
    uwahh malu seh...

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 96
    Join date : 31/03/2011
    Location : taman melati

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  mior_2307 on Mon Apr 25, 2011 7:13 am

    Majestie wrote:
    pak wrote:

    oooo,sy tak knl lah,herhehehehehe

    salam..!!! mior ni power ni lagenda die.. hanya mengguna kan carb ts bleh pecut lc aku atas highway..
    uwahh malu seh...

    mane ade bro.hehehehe Laughing Laughing

    Man4822
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 112
    Join date : 19/02/2011

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Man4822 on Tue Apr 26, 2011 3:38 am

    boleh la mintak resepi lepas ni.. saya nak power jugak bang

    mior_2307
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 96
    Join date : 31/03/2011
    Location : taman melati

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  mior_2307 on Tue Apr 26, 2011 8:23 am

    Man4822 wrote:boleh la mintak resepi lepas ni.. saya nak power jugak bang

    hahahahaha
    malu rasenya Laughing Laughing

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Tue Apr 26, 2011 8:33 pm

    salam semua..
    sapa yang dah pakai lc 2011..
    mcm mana perfomance dia...
    kongsilah sikit.... Very Happy

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Tue Apr 26, 2011 9:12 pm

    test...test...123

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  EpitLC on Tue Apr 26, 2011 10:50 pm

    firt wrote:salam semua..
    sapa yang dah pakai lc 2011..
    mcm mana perfomance dia...
    kongsilah sikit.... Very Happy

    assalam.. dari pendapat sy body mmg fail.
    tapi enjin masih tak pasti lagi.. apa pendapat korang semua?

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Tue Apr 26, 2011 10:54 pm

    EpitLC wrote:
    firt wrote:salam semua..
    sapa yang dah pakai lc 2011..
    mcm mana perfomance dia...
    kongsilah sikit.... Very Happy

    assalam.. dari pendapat sy body mmg fail.
    tapi enjin masih tak pasti lagi.. apa pendapat korang semua?

    ada yang tak puas hati...
    dengar crita ada yang top speed dapat 80, 110 dan yang paling truk ada yang kata dapat 60 ja...
    biar btul...

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  EpitLC on Wed Apr 27, 2011 12:45 am

    firt wrote:
    ada yang tak puas hati...
    dengar crita ada yang top speed dapat 80, 110 dan yang paling truk ada yang kata dapat 60 ja...
    biar btul...

    betul ke? truk la klau mcm tu..
    lc tak dak guna.. lebih baik beli 125wave naik lagi 130 hahah

    pak
    Moderators
    Moderators

    Posts : 223
    Join date : 25/01/2011
    Location : Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  pak on Wed Apr 27, 2011 1:35 am

    EpitLC wrote:
    firt wrote:
    ada yang tak puas hati...
    dengar crita ada yang top speed dapat 80, 110 dan yang paling truk ada yang kata dapat 60 ja...
    biar btul...

    betul ke? truk la klau mcm tu..
    lc tak dak guna.. lebih baik beli 125wave naik lagi 130 hahah
    ex5 pon xpe...
    dapat naik 120kmh...hehehe

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Wed Apr 27, 2011 1:58 am

    EpitLC wrote:
    firt wrote:
    ada yang tak puas hati...
    dengar crita ada yang top speed dapat 80, 110 dan yang paling truk ada yang kata dapat 60 ja...
    biar btul...

    betul ke? truk la klau mcm tu..
    lc tak dak guna.. lebih baik beli 125wave naik lagi 130 hahah

    xpasti...tapi mmg ada yang merungut dah..
    kat forum MBC ramai owner yang buat pengakuan...
    membe2 pun ramai yang mengeluh katanya nyesal jual lc lama amik lc baru ni..

    wan7104
    Support Team
    Support Team

    Posts : 159
    Join date : 17/02/2011
    Age : 24
    Location : Perak/Melaka

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  wan7104 on Wed Apr 27, 2011 2:29 am

    firt wrote:
    EpitLC wrote:
    firt wrote:
    ada yang tak puas hati...
    dengar crita ada yang top speed dapat 80, 110 dan yang paling truk ada yang kata dapat 60 ja...
    biar btul...

    betul ke? truk la klau mcm tu..
    lc tak dak guna.. lebih baik beli 125wave naik lagi 130 hahah

    xpasti...tapi mmg ada yang merungut dah..
    kat forum MBC ramai owner yang buat pengakuan...
    membe2 pun ramai yang mengeluh katanya nyesal jual lc lama amik lc baru ni..
    urmmm..untung arnab laju,untung siput selow..haha Laughing Laughing
    rasenye x sume kot selow sbb mmber aq milage 6++km da dapat 140..std gaban..
    confused confused

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  EpitLC on Wed Apr 27, 2011 2:54 am

    firt wrote:

    xpasti...tapi mmg ada yang merungut dah..
    kat forum MBC ramai owner yang buat pengakuan...
    membe2 pun ramai yang mengeluh katanya nyesal jual lc lama amik lc baru ni..

    aku bru dpt info dari bdak yg pkai lc 2011 ni.
    dorang ckp meter lc bru ni meter berat...
    itu sbb lc bru ni bleh naik smpi 110 tak pun 120/kmh
    x tahu btl ke x...

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Wed Apr 27, 2011 7:09 am

    EpitLC wrote:
    firt wrote:

    xpasti...tapi mmg ada yang merungut dah..
    kat forum MBC ramai owner yang buat pengakuan...
    membe2 pun ramai yang mengeluh katanya nyesal jual lc lama amik lc baru ni..

    aku bru dpt info dari bdak yg pkai lc 2011 ni.
    dorang ckp meter lc bru ni meter berat...
    itu sbb lc bru ni bleh naik smpi 110 tak pun 120/kmh
    x tahu btl ke x...

    rasenye mmg kot...
    yamaha dah setting balik meter lc 2011 ni..
    kalau nak dikutkan lc lama meter sampai 160 pun kalau kira balik dapat dalam 120 lebih gak...ralat terlalu banyak...

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Wed Apr 27, 2011 7:46 pm

    firt wrote:
    rasenye mmg kot...
    yamaha dah setting balik meter lc 2011 ni..
    kalau nak dikutkan lc lama meter sampai 160 pun kalau kira balik dapat dalam 120 lebih gak...ralat terlalu banyak...

    bro firt.. ada try topspeed dgn lc baru tak?
    bg aku kadang2 tak bleh nk ramal dgn meter gak..
    skali tgk mmg pegi 120 je.. tupai z pun bleh potong senang2 tul tak?

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Wed Apr 27, 2011 9:48 pm

    Majestie wrote:
    firt wrote:
    rasenye mmg kot...
    yamaha dah setting balik meter lc 2011 ni..
    kalau nak dikutkan lc lama meter sampai 160 pun kalau kira balik dapat dalam 120 lebih gak...ralat terlalu banyak...

    bro firt.. ada try topspeed dgn lc baru tak?
    bg aku kadang2 tak bleh nk ramal dgn meter gak..
    skali tgk mmg pegi 120 je.. tupai z pun bleh potong senang2 tul tak?

    yup mmg btul...
    ada dah try atas highway..
    jumpa seorang bawak moto lc2011...laju...
    dia potong saya...saya try kejar balik...
    dapat potong dia..tapi dia kejar balik tapi xdapat...
    ntah la...

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Wed Apr 27, 2011 9:57 pm

    firt wrote:
    yup mmg btul...
    ada dah try atas highway..
    jumpa seorang bawak moto lc2011...laju...
    dia potong saya...saya try kejar balik...
    dapat potong dia..tapi dia kejar balik tapi xdapat...
    ntah la...

    bro firt.. bro tau tak pasal spoket die?
    spoket die same mcm kite jgk ke? 15 39?
    dan ada dgr jgk dorang ckp spotrim lc2011 ni besar skit dri kite...

    firt
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 22
    Join date : 26/04/2011
    Location : Ipoh / Alor Setar

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  firt on Thu Apr 28, 2011 12:03 am

    Majestie wrote:
    firt wrote:
    yup mmg btul...
    ada dah try atas highway..
    jumpa seorang bawak moto lc2011...laju...
    dia potong saya...saya try kejar balik...
    dapat potong dia..tapi dia kejar balik tapi xdapat...
    ntah la...

    bro firt.. bro tau tak pasal spoket die?
    spoket die same mcm kite jgk ke? 15 39?
    dan ada dgr jgk dorang ckp spotrim lc2011 ni besar skit dri kite...

    rasenye sportrim die sama besar macam lc lama..cuma lc 5 speed mungkin besar skit...xdak can nak tgok dari dekat lagi..esok baru nak pi sembang2 ngan tokey kedai kat cni..saiz sporcket sama dengan lama...

    Majestie
    Support Team
    Support Team

    Posts : 451
    Join date : 15/01/2011
    Age : 29
    Location : Kuala Lumpur / KgB

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Majestie on Thu Apr 28, 2011 12:25 am

    firt wrote:

    rasenye sportrim die sama besar macam lc lama..cuma lc 5 speed mungkin besar skit...xdak can nak tgok dari dekat lagi..esok baru nak pi sembang2 ngan tokey kedai kat cni..saiz sporcket sama dengan lama...

    ok bro...

    EpitLC
    Sr. Member
    Sr. Member

    Posts : 187
    Join date : 17/01/2011
    Age : 35
    Location : Damansara Damai

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  EpitLC on Thu Apr 28, 2011 12:27 am

    firt wrote:

    rasenye sportrim die sama besar macam lc lama..cuma lc 5 speed mungkin besar skit...xdak can nak tgok dari dekat lagi..esok baru nak pi sembang2 ngan tokey kedai kat cni..saiz sporcket sama dengan lama...

    thank firt. harap2 anda dapat riki2 kan untk kami.. Smile hehe

    Sponsored content

    Re: Yamaha LC 135 v1

    Post  Sponsored content Today at 10:19 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 10:19 am